Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ στη συνεδρίαση στην Λευκάδα


Την Δευτέρα 26-9-2011 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) που συνεδρίασε στην Λευκάδα αποφάσισε...


Α/  Για τα εκκαθαριστικά σημειώματα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος.
1.Προτείνουμε προς τους Συλλόγους μέλη μας και συναδέλφους εμπόρους, κάνοντας συνειδητά συνδικαλιστική επιλογή ατομικής ευθύνης, να επιλέξουν, στηρίξουν, προπαγανδίσουν 
ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

2.Να επισημάνουμε με ένταση:   
Ότι χιλιάδες δεν θα πληρώσουν γιατί δεν μπορούν.
Χιλιάδες για να πληρώσουν πρέπει να δανειστούν  και να καλέσουμε αυτούς που ίσως μπορούν να σταθούν αλληλέγγυοι, αναλαμβάνοντας το κόστος της συναδελφικότητας.

3.Να πούμε στους εμπόρους ότι αν δεν πληρώσουν στις 30-9-2011 η επιβάρυνσή τους είναι για το ποσό 1% το μήνα, επισημαίνοντας όμως ότι αν δεν πληρώσουν στις 30-9-2011 τότε γιγαντώνει το μέτωπο που θα καταργήσει στην πράξη την αθλιότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

4.Καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της ΟΕΣΒΔΕΝ να πρωτοπορήσουν συνδικαλιστικά :
Α)για να γιγαντωθεί το όχι της πληρωμής στις πόλεις τους.
Β)να συντονίσουν  φορείς και σωματεία σε μια τέτοια κατεύθυνση.

5.Καταγγέλλει τις προτροπές για πληρωμή του χαρατσιού με υποβολή τάχατες δήλωσης «επιφύλαξης» που προπαγανδίζουν κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ΕΣΕΕ και παπαγαλάκια τους στις Ομοσπονδίες και Συλλόγους.

 6.Προτείνει την μαζική συλλογή υπογραφών στο κείμενο  "Αντίθεσης και άρνησης πληρωμής για τους συνδικαλιστικούς, βιοποριστικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους που το στοιχειοθετούν" και προτρέπει τους Συλλόγους σε σχετική εξόρμηση για την μαζικότητα των υπογραφών.

 7.Προτρέπει κάθε Σύλλογο μέλος της για την 30η /9/2011 και όχι μόνο, να οργανώσει συνδικαλιστικές δράσεις  που να προβάλλουν και υπηρετούν το αυτονόητο.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

 Β/ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ  19 ΟΚΤΩΒΡΗ  2011
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ αποφάσισε:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-10-2011 ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.

     Στις 3-10-2011 στην έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ και των Προέδρων των Ομοσπονδιών που έχουμε κληθεί, ο εκπρόσωπος της ΟΕΣΒΔΕΝ να παρουσιάσει την απόφασή μας, το απεργιακό μας πλαίσιο και να προτείνει  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
     Καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της άμεσα να προχωρήσουν στην προβολή και προπαγάνδιση της απεργίας για τις 19-10-2011.

Γ/ Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΟΕΣΒΔΕΝ. 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ  αποφάσισε:

 1.Η Εκλογική Γενική Συνέλευσή της θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου 2011 στο Αγρίνιο.
   2.Να προτείνει στους Αντιπροσώπους  την αλλαγή της έδρας της ΟΕΣΒΔΕΝ.

Δ/ Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων Λευκάδας στις 26-9-2011.
      Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ συζήτησε σαν έκτακτο θέμα,  μετά από πρόταση των συναδέλφων  από τους Εμπορικούς Συλλόγους Ελλομένου -Νυδρίου-Λευκάδας, την απόφαση του Δήμου Λευκάδας να παραδώσει την ύδρευση και αποχέτευσή της σε ιδιώτες για 20 στην αρχή χρόνια, επιβάλλοντας αυξήσεις από 70%-80% και σε κάποιες περιοχές μέχρι 500%.
      Το  Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ  επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά και στην Λευκάδα ότι οι Καλλικρατικοί Δήμοι, Δήμαρχοι και πλειοψηφίες αποτελούν βραχίονες του κεντρικού κυβερνητικού σχήματος και σε τοπικό επίπεδο μικρόκοσμο της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ:
1.Ξεκαθάρισε:
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό.
Το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο.
Το νερό δεν είναι μετοχή κερδοσκόπων.
Το νερό δεν ανήκει σε Α.Ε., κ.λ.π.

2.Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ μετά τη συνεδρίασή του πήγε στον χώρο του συλλαλητηρίου των κατοίκων και των φορέων του νησιού, παρευρέθηκε, δήλωσε την συμπαράστασή του και χαιρετίζει την παρέμβασή τους που ακύρωσε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας που θα ξεπουλούσε εντελώς το θέμα.
         ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ
....................................................
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος  (Α΄όροφος)
Ιωάννινα -Τ.Κ.  45444
Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990
e-mail: esagrinio@in.gr
http://ermaikistili.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο