Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη για το μάθημα των Θρησκευτικών









           Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών...




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αθήνα, 29.09. 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

        Τα τελευταία χρόνια διάφορες εγκύκλιοι που έχουν εκδωθεί από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και απαντήσεις που δώθηκαν σε κατά καιρούς ερωτήσεις βουλευτών από τους αρμοδίους Υπουργούς, έχουν προκαλέσει σύγχυση στο χώρο της μαθητικής κοινότητας όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. 
        Σύγχυση και ασάφεια από τη στιγμή που ο συνδυασμός των εγκυκλίων που έχουν εκδωθεί δημιουργούν περιθώρια κατάχρησης του δικαιώματος της ανεξιθρησκείας εκ μέρους των ορθόδοξων χριστιανών μαθητών. 
       Είναι σαφής η συνταγματική επιταγή στο άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος που απαιτεί σφυρηλάτηση της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων καθώς και το άρθρο 3 του Συντάγματος. Επίσης είναι απόλυτα συνταγματική και βάσιμη η επιλογή να απέχει κάποιος από το μάθημα εάν πρεσβεύει κάποιο άλλο θρήσκευμα.

Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
    -Προκειμένου να αποκατασταθούν οι διάφορες συγχύσεις και ασάφειες όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, να αποφευχθούν οι καταχρήσεις και να διασφαλιστεί ότι θα τηρείται η συνταγματική επιταγή προτίθεστε να επαναφέρετε την  Εγκύκλιο Γ2/61723/13-06-2002;
       -Στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το Λύκειο μεταξύ αλλων προβλεπεται ότι όλα τα μαθήματα της Β’ ταξης θα πρεπει να είναι τουλάχιστον δίωρα. Το μάθημα όμως των Θρησκευτικών στη Β’ Λυκείου αναφέρεται ως μονόωρο την εβδομάδα. Γιατί γίνεται αυτή η διάκριση και τι προτίθεστε να κανετε γι΄αυτό.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο