Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μεθαύριο Κυριακή μνημόσυνο Μήτσου Βλάχου στη Κυψέλη

Πολιτικό μνημόσυνο-συλλαλητήριο προς τιμήν του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου  Βλάχου, στην πλατεία της Κυψέλης, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 το πρωί 

   Η Γραμματεία ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής  να συμμετάσχουν μαζικά και με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο πολιτικό μνημόσυνο-συλλαλητήριο του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μ. Βλάχου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της Χωροφυλακής στις 8 Σεπτέμβρη του 1962...


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 το πρωί στην Κυψέλη.

   Kαλούνται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί αγρότες να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή «με συσπείρωση και αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής και να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε, με μπροστάρη την ΠΑΣΥ, να δώσουμε στην πάλη μας ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και σαφή προοπτική».
      Η νέα χαρατσοεπιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη δίχως τέλος από την κυβέρνηση, ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, χτυπά ανελέητα και τους μικρομεσαίους αγρότες.
        Δεν έφτανε το πρόσφατο χαράτσι του ΕΛΓΑ που γονάτισαν τους μικρούς παραγωγούς (μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό δεν είχε και δεν πλήρωσε), η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό, η φοροεισπρακτική επιδρομή με τα σημειώματα, οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο νερό άρδευσης και στις εισφορές του ΟΓΑ, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, κ.ά που έχουν οδηγήσει σε απελπισία και απόγνωση τους μικρομεσαίους αγρότες.   

    Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει με το νέο χαράτσι, ξαναπληρώνοντας ακόμη μια φορά τέλος ακίνητης περιουσίας, που όμως στους αγρότες θα πιάνει και τις ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες που βάζουμε τα εργαλεία και τα προϊόντα μας. Είναι τα μέτρα αυτά εξόντωση, γι όσους μικρούς και μεσαίους αγρότες έχουν απομείνει. 

     Απέναντι στις απειλές, εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, για άμεση και γρήγορη εφαρμογή των σκληρών, αντιλαϊκών της μέτρων, που φτάνουν ακόμα και στις μειώσεις των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων των 360 ευρώ/μήνα, απαντάμε αποφασιστικά με  οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, με απειθαρχία και ρήξη με την πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγαλέμπορους. Τα χρέη είναι του κεφαλαίου δεν αφορούν την αγροτιά.
Οι μικροί αγρότες να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα χαράτσια.

Γραμματεία ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο