Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατασυκοφάντηση όλου του χώρου των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών δε πρόκειται να περάσει


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ)
Η συσκότιση και η κατασυκοφάντηση όλου του χώρου των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών δε πρόκειται να περάσει για να κρυφτούν πίσω από τη σκόνη τα αρπακτικά του πελατειακού πολιτικού συστήματος.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Δεν θα περάσει ο αντιπερισπασμός όση λάσπη και να πετάξουν κάποιοι

       Δεν μπορούν 20 – 30 αμαρτωλές  «στημένες» και άπληστες Μ.Κ.Ο. να αμαυρώνουν 10.000 ενεργές εθελοντικές συλλογικότητες.
 Δε θα παραμείνουμε σιωπηλοί στη στρέβλωση και τον αποπροσανατολισμό του πολιτικού και του μιντιακού κατεστημένου που επιχειρείται από τα κυκλώματα της διαπλοκής στα κοινοτικά προγράμματα για τις τσέπες ολίγων...


         Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την υφαρπαγή πόρων από τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού προς τις προνομιούχες συντεχνίες του δημοσίου.
       Δεν πρόκειται να λυγίσουμε μπρος στην απειλή της κατασυκοφάντησης μελών του παρατηρητηρίου για να κάνουμε πίσω στην αποκάλυψη της αλήθειας που έχει ξεκινήσει σε Πανελλήνια κλίμακα.

        Γιατί εμείς από το παρατηρητήριο θέσαμε τους όρους δεοντολογίας, νομιμότητας και αντικειμενικών κριτηρίων στη διεκδίκηση.
        Γιατί εμείς θέσαμε όριο στις οργανώσεις μας να μην ξεπεράσει καμία ΜΚΟ πάνω  τις 5 προτάσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

          Γιατί εμείς ζητήσαμε δημόσια από τον κ. Κουτρουμάνη σε εκπομπή του ΜEGA να δημοσιευτούν τα ονόματα και ο αριθμός των οργανώσεων που υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με τους Δήμους.

       Γιατί εμείς με παρρησία και από όλα τα μέσα ζητάμε πλήρη διαφάνεια και έλεγχο στις συμβάσεις από δημόσιο και όλα τα στοιχεία αυτών των συμβάσεων στο «διαύγεια» για να υπάρχει πανω από όλα ο αδιαμφισβήτητος κοινωνικός έλεγχος.

        Γιατί δεν είναι δυνατόν να διαπομπεύονται οργανώσεις καθ’ όλα νόμιμες με υποδειγματικό έργο στο χώρο της εθελοντικής δράσης με ποιοτικά αποτελέσματα δουλειάς μόνον και μόνον επειδή ο πρόεδρός τους ανήκει στο πράσινο κόμμα ή στο μπλε και υπονοείται συναλλαγή ή υποψία ρουσφετολογίας εκεί που είναι αδύνατον να υπάρξει.

      Δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται συλλογικές οργανώσεις, μέλη του παρατηρητηρίου, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και η Ουνέσκο Πειραιά – Νήσων που κινούνται πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και δεοντολογίας με εκείνες που στήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες από Δήμους και πολιτικά πρόσωπα με αρπακτικές διαθέσεις ή ταυτίζονται με το μονοπώλιο το οποίο θέλει να συστήσει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ πανελλαδικά.

        Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι βουλευτές που διέπρεψαν ως «αρχιερείς» της ρουσφετολογίας να κόπτονται και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά των ΜΚΟ που δήθεν θα γίνουν τώρα ρουσφετολογικοί μηχανισμοί όταν, περίτρανα έχει αποδειχθεί ότι το 90% θα το διαχειριστούνσυνδικαλιστικές συντεχνίες και παραμάγαζα των δημάρχων.

      Θα πρέπει όλοι αυτοί οι πρωταίτιοι της ελληνικής παρακμής και της κρίσης που έφεραν την Ελλάδα σε δεινή θέση  να γνωρίζουν ότι έχουν αγανακτήσει και εξοργίσει όλες τις συλλογικότητες και θα λογοδοτήσουν και εισπράξουν την αποστροφή όλων σε μια πανελλήνια καμπάνια – καταγγελία.

    Από το παρατηρητήριο δηλώνουμε ότι θα ωθήσουμε τα πράγματα μέχρι τις τελικές νομικές συνέπειες.

      Δε θα μείνουμε στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί ήδη και έχουν δημοσιευτεί στο υπουργείο εργασίας.

      Αλλά, θα καταθέσουμε εντός των ημερών καταγγελία με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις παραβιάσεις και τις παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς Εργασίας από όλη τη χώρα, καταγγελία η οποία θα τεθεί εις γνώση του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

         Αλλά το παρατηρητήριο θα ζητήσει τον έλεγχο και την επιτήρηση των προγραμμάτων του Ε.Κ.Τ. από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για να εφαρμοστεί επιτέλους η Κοινοτική Νομοθεσία στην Ελλάδα σε θέματα κοινωνικής οικονομίας.

Το Παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο