Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «Κ» (ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)



 «Στέκω εις τον όρκον μου τον πρώτον. Δεν μπορώ, πατρίδα, να σε βλέπω τοιούτως και των σκοτωμένων τα παιδιά και οι γριγές να διακονεύουν και τις νιες να τις βιάζουν διά κομμάτι ψωμί εις την τιμή τους ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Γιομάτες οι φυλακές από αγωνιστές και στα σοκάκια σου διακονεύουν αυτείνοι οι αγωνισταί, οπού χύσανε το αίμα τους διά να ξαναειπωθή «πατρίδα Eλλάς». Eίτε ελευτερία κατά τους αγώνες μας και θυσίες μας, είτε θάνατος σ’ εμάς!»
(Απόσπασμα από τη διαθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη, που συντάχθηκε από τον ίδιο στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843)...


      «Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»
(Απόσπασμα από την ομιλία του αρχιστρατήγου του Ε.Λ.Α.Σ. Άρη Βελουχιώτη, που εκφωνήθηκε στη Λαμία στις 29 Οκτωβρίου του 1944)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου 2011 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Κίνησης των Ανεξάρτητων Πολιτών του Δήμου Αγρινίου, που βρίσκεται στην δημοτική οδό Καψάλη 9 (απέναντι από τις τεχνικές υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. και πλησίον της Πλατείας Καραπανέϊκα) θα οριστικοποιηθεί η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου.
     Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν και να συμβάλουν με την δική τους σκέψη στην οριστικοποίηση της.
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    Μετά την φασιστική άρνηση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, για αναβολή της Εξεταστικής που αποφάσισαν τα Δ. Σ. των τμημάτων του Πανεπιστημίου
ΟΡIΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΏΝ
για ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
      Η συμμετοχή όλων των φοιτητών στις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων για να ανατραπεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου, που διαλύει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, τις σπουδές, την εργασιακή – επαγγελματική προοπτική των φοιτητών και τις ζωές τους είναι το απαιτούμενο τώρα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.
      Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την συγκρότηση της Κ.Α.Π.Α δηλώνει την στήριξη της και την υποστήριξη της στις αποφάσεις, που οι συνελεύσεις θα πάρουν, αλλά και στις κινητοποιήσεις, που θα δρομολογηθούν και καλεί την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την στήριξη των αγώνων του φοιτητικού κινήματος με στόχο την ακύρωση του Νόμου της Διαμαντοπούλου, αλλά και την επίτευξη κάθε στόχου που το παλαϊκό κίνημα αντίστασης του Ελληνικού Λαού θα επιχειρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο