Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Βγήκανε λευκά μαντήλια…


Γράφει ο:
Ναούμης Νικόλαος*

        Η αναχωρητική τάση που διακατέχει τον Γ. Παπανδρέου, τα διαγγέλματα στρατιωτικού τύπου του συνταγματο(α)λόγου Ευ. Βενιζέλου, η επαιτεία του έτερου αντιπροέδρου που έχει βγει στην γύρα με το χέρι απλωμένο και το μπουλούκι των...


       ...ατάκτων του κυβερνώντος κόμματος, που ψηφίζουν μέτρα για την… σωτηρία της πατρίδας και μετά τα καταγγέλουν ακόμα και ως αντισυνταγματικά, αποτελούν την μέγιστη των προτεραιοτήτων για προβολή, από τα μέσα της πράσινης διαπλοκής.

       Η είδηση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετανάστευση δώδεκα χιλιάδων περίπου συμπατριωτών μας στην μακρινή Αυστραλία, για επαγγελματική αποκατάσταση, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα και πολλούς, πέρα από τους ίδους τους ενδιαφερόμενους.
          Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ελλήνων είναι εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι πέρσι μόνο 42 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία (εξειδικευμένων) μετανάστευσης.

    Τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών αιτήσεων για τις ημερίδες της Αθήνας (8 – 9 Οκτωβρίου) και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις στους ενδιαφερόμενους των οποίων οι ειδικότητες και τα προσόντα ανταποκρίνονται στα κριτήρια της επαγγελματικής μετανάστευσης.

       Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα στο σημείο αυτό, μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προσοντούχοι άνθρωποι, απόφοιτοι πανεπιστημίων κατά βάση, με ένα κάρο δεξιότητες και πτυχία και κυρίως, νεαρής ηλικίας, από εικοσιπέντε μέχρι πενήντα ετών. 
     Άνθρωποι δηλαδή, που βρίσκονται στο πλέον παραγωγικό κομμάτι της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται στην πραγματικότητα ο αριθμός των δώδεκα χιλιάδων να είναι πολλαπλάσιος, αν συνυπολογίσουμε κι όλους όσους σκοπεύουν να μεταναστεύσουν, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, που θέλουν να φύγουν ως απλοί εργάτες, του καθημερινού μεροκάματου που λέμε.

       Για την στενάχωρη αυτή εικόνα, σίγουρα κάποιοι φέρουν βαριά ευθύνη, που φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας και πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό κάποια μέρα, μέρα η οποία δεν θα πρέπει ν’ αργήσει να ξημερώσει.
     Είναι χωρίς υπερβολή πράξη εσχάτης προδοσίας, να οδηγείς τόσους χιλιάδες ανθρώπους στον ξεριζωμό και στην ξενιτιά.
      Είναι εσχάτη προδοσία, να έχεις οδηγήσει με τις πράξεις σου τις πολιτικές, έναν ολόκληρο λαό στην κατάθλιψη και στην μελαγχολία.
     Είναι πράξη προδοτική, να εξευτελίζεις ολόκληρες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία και να τους οδηγείς στην επαιτεία για να μπορούν να επιβιώσουν.

   Είσαι προδότης της πατρίδας, όταν έχεις αφαιρέσει από τους νέους της χώρας σου, το δικαίωμα να ονειρεύονται.

 Θεωρείσαι προδότης, όταν εξαπατώντας έναν ολόκληρο λαό, υφάρπαξες την ψήφο του κι αφού τον παρέδωσες βορά στους δανειστές του, βγαίνεις με θράσος και του λες ότι ονειρεύεσαι έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια.

    Είσαι προδότης, όταν βγαίνεις ξεδιάντροπα μπροστά στους Γερμανούς βιομήχανους ζητώντας τους ελεημοσύνη, προτρέποντάς τους να έρθουν να επενδύσουν στην γη που έκαψες και τους την παρέδωσες, όταν την ίδια στιγμή, η απάντηση του προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων, σε χλεύασε, λέγοντάς σου ούτε λίγο – ούτε πολύ, ότι κάτι τέτοιο που ζητάς είναι δύσκολο, την στιγμή που οι συμπατριώτες σου επενδυτές, με τις δικές σου πολιτικές και των ομοϊδεατών σου, τους αναγκάζουν να φύγουν άρον – άρον απ’ την χώρα.

        Είσαι προδότης, όταν εσύ και οι όμοιοί σου, αναγκάζεις ανθρώπους που υπηρέτησαν την πατρίδα με αυταπάρνηση φυλάσσοντάς την και προστατεύοντάς την από εξωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους, να βγουν στην ζητιανιά, κατηγορώντας τους ως αντιπαραγωγικούς.
      Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, τους κόβεις και τις συντάξεις, με το σκεπτικό ότι συνταξιοδοτήθηκαν σε μικρή ηλικία, Όταν πολύ καλά γνωρίζεις θέλω να πιστεύω, ότι βγαίνουν στην σύνταξη πριν τα 55 τους χρόνια, όχι από βίτσιο αλλά είτε από βεβαρυμμένη υγεία, είτε διότι συντηρώντας ένα πελατειακό – κομματικό κράτος, τους έκοψες το μέλλον, μην αφήνοντάς τους να ανέλθουν με την αξία τους, στα ανώτερα αξιώματα του στρατεύματος και των σωμάτων ασφαλείας, εξυπηρετώντας ημετέρους.

          Είσαι προδότης, όταν για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας σου, οι μαθητές αυτού του τόπου, δεν θα πάρουν φέτος βιβλία για να πάνε στο σχολείο, έστω κι αν αυτά τα βιβλία, τείνουν ν’ αλλοιώσουν την αληθινή ιστορία μας, με δική σου ευθύνη.
         Είναι πράξη προδοσίας, όταν με τις αποφάσεις σου και τις αποφάσεις των υπηρετών σου, στρέφεις την μία κοινωνική ομάδα, ενάντια στην άλλη.
         Είσαι υπεύθυνος, που τους τελευταίους μήνες, το είδος με την μεγαλύτερη ζήτηση στην παραπαίουσα αγορά, είναι τα μαντήλια, λευκά κατά προτίμηση.

        Για όλους αυτούς τους λόγους κι άλλους πολλούς, οφείλεις άμεσα να δείξεις θάρρος και παλικαριά, αν διαθέτεις, απαλλάσσοντας μας από την παρουσία σου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επερχόμενες εξελίξεις, λυπάμαι που θα στο πω, δεν θα σ’ αρέσουν καθόλου, είμαι σίγουρος…

(* Ναούμης Νικόλαος Πολιτικός επιστήμονας)
www.naoumis-nikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο