Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Την προώθηση έργων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ζητά ο Περιφερειάρχης


  Επιστολή προς 17 Δημάρχους, από τους συνολικά 19, της Δυτικής Ελλάδας απέστειλε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με την οποία υπογραμμίζει με έμφαση το μεγάλο πρόβλημα της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)...


      Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ δεν είναι μόνο ένα σημαντικό τοπικό περιβαλλοντικό πρόβλημα του κάθε Δήμου αλλά διατηρεί ευρύτερες διαστάσεις καθώς η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς και ταυτόχρονα κινδυνεύει με σοβαρά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
       Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης σημειώνει στην επιστολή του ότι υφίσταται «Ανοιχτή Πρόσκληση» συνολικού ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στη  Δυτική Ελλάδα, πλην όμως και μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμιά σχετική πρόταση.
        Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης ζητεί από τους Δημάρχους ενημέρωση για την  πραγματική κατάσταση ωριμότητας των σχετικών έργων αλλά και τους λόγους που εμποδίζουν την ωρίμανση και προώθηση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ενώ παράλληλα ζητεί και τις πιθανές ανάγκες-προτάσεις των Δήμων για την υποστήριξή τους ως προς την ωρίμανση των αναγκαίων αυτών έργων.
      «Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ έχει εξαιρετική κρισιμότητα για τον κάθε Δήμο, για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και για τη χώρα μας. Πρόκειται για περιβαλλοντικά έργα πρώτης γραμμής, ενώ πέραν της αποκατάστασης του περιβάλλοντος σε κάθε ΧΑΔΑ, η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων αποτελεί και μια συμβολή στην τόνωση των τοπικών οικονομιών. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση όλων των Δήμων για κάθε βοήθεια ώστε να έχουμε, το ταχύτερο δυνατό, εντάξεις έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ και απορροφήσεις στο διαθέσιμο κονδύλι», υπογράμμισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο