Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη για τους εργαζομένους στο εργοτάξιο Αμβρακία – Άκτιο



     Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την ακόλουθη επίκαιρη ερώτηση, με θέμα απολύσεις, τρομοκρατία απλήρωτων εργαζομένων στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζεται στην οδό Αμβρακία – Άκτιο...


  Θέμα: Απολύσεις, τρομοκρατία απλήρωτων εργαζομένων στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζεται στην οδό Αμβρακία – Άκτιο.

    Η επιχείρηση ΑΕΓΕΚ (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε κ ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε) που κατασκευάζει το δρόμο Αμβρακία - Άκτιο έχει απλήρωτους τους 210 περίπου εργαζόμενους για 5 μήνες. Από τις 15 Σεπτέμβρη εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Η ΑΕΓΕΚ αφού ξεζούμισε τους εργαζόμενους με εξαναγκασμό μαύρης εργασίας επιπλέον μιας ώρας τη μέρα τα Σαββατοκύριακα, αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές απειλές και προκλητική παρουσία της αστυνομίας, προχώρησε σε δόλιες καταχρηστικές - αντεργατικές απολύσεις 12 εργαζομένων, αυτών που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση σωματείου και τη διεκδίκηση των αμοιβών τους.
      Η κυβέρνηση είναι η κύρια υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Με την αντεργατική της πολιτική (κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων κλπ) οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την ανεργία για τη διάσωση των κερδών του κεφαλαίου.  
      Το ΚΚΕ έφερε πρόσφατα το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινοπραξία γιατί αυτοί και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωση.

   ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εξόφληση των εργαζομένων, την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα της τρομοκρατίας.  

 Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο