Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη κλιμακίου ΝΟΔΕ Αιτ/νίας στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

    Το Εργαστήρι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Παναγία Ελεούσα» επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 20/9 ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος και η Γραμματέας Χρ. Νούλα, προκειμένου να συζητήσουν με την πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους εργαζομένους, τις συνθήκες που διαμορφώνονται για το φορέα εάν και εφόσον ισχύσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας...


       Όπως σημειώθηκε κατά την συζήτηση που ακολούθησε, η απένταξη του Εργαστηρίου από κάθε λίστα ή σχεδιασμό διατάραξης των εργασιακών σχέσεων είναι επιβεβλημένη, αποτελώντας καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. 
        Η παρουσία, συνεισφορά και αποτελεσματικότητα όλων όσων εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται στο φορέα πολλές φορές με αυταπάρνηση, είναι αναγνωρισμένη διασφαλίζοντας εδώ και 22 χρόνια ποιότητα ζωής τόσο στα άτομα που έχουν ανάγκη υποστήριξης όσο και τις οικογένειές τους.
      Όπως σημείωσε άλλωστε η πρόεδρος Μ. Τσούτσου είναι τουλάχιστον άδικο να συζητούνται εργασιακές ανατροπές, σε μια στιγμή όπου η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας είναι επιτακτική. Το κύρος του Εργαστηρίου, η ποιότητα των υπηρεσιών και η προσφορά τόσο στην καθημερινή κοινωνική ζωή όσο και στον πολιτισμό είναι αυταπόδεικτη και στηρίζεται αποκλειστικά στην δύναμη ψυχής όλων όσων υπηρετούν το Εργαστήρι πολλές φορές με αυταπάρνηση.
   Μιλώντας ο Κ. Σύρρος εξέφρασε κατ’ αρχήν την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας σε ένα δίκαιο αίτημα, σημειώνοντας παράλληλα πως σε μια χρονική στιγμή και συγκυρία όπου το κοινωνικό κράτος αρχίζει πλέον ν’ αποτελεί «ανάμνηση», καλό θα ήταν η επίσημη πολιτεία να διατηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα που αφορούν συνανθρώπους μας με διαπιστωμένες ανάγκες υποστήριξης.
   «Η επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων βάση των οποίων λειτουργεί το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα», θα πρέπει να προβληματίσει κάθε πολιτικό εκπρόσωπο του νομού και όχι μόνο, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση. Το αίτημα για βιωσιμότητα άλλωστε του εργαστηρίου είναι καθολικό και αφορά όλη την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο