Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Εθελοντικές δράσεις στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου


 Μια όμορφη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου, αφού διοργανώθηκε εθελοντικό βάψιμο και εξωραϊσμός των αιθουσών του σχολείου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...


       Η υλοποίηση της ιδέας αυτής ανήκει στον διευθυντή του Γυμνασίου κ. Ηλία Γουβέλη, στο σύλλογο Εκπαιδευτικών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στην εθελοντική προσφορά των μαθητών του σχολείου, οι οποίοι με μεγάλη χαρά και έμπρακτη συμμετοχή, έδωσαν χρώμα και ανέδειξαν τους  χώρους και τις αίθουσες του Γυμνασίου της γραφικής κωμόπολης!
        Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι  παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όλοι προσέφεραν για να γίνει πιο όμορφος και ελκυστικός ένας  χώρος  όπου καθημερινά συναθροίζονται δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί,  προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη και παραγωγική η προσφορά γνώσης και να προωθηθεί στους συμμετέχοντες το πνεύμα του πολιτισμού  και  της παιδείας .
         Παράλληλα, καθαρισμοί  έγιναν και στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμνασίου, όπου κόπηκαν τα χορτάρια που υπήρχαν και σύντομα θα δοθεί στους μαθητές για να διαμορφώσουν με καλλωπιστικούς θάμνους και ανθοκομικά φυτά τον  πολύχρωμο κήπο τους!
           Όπως είπε ο Γυμνασιάρχης, κ. Γουβέλης, «… σκοπός των παρεμβάσεων που υλοποιούνται είναι να αναδειχθεί το πνεύμα της εθελοντικής και κοινωνικής  προσφοράς, να παρακαμφθούν δυσκολίες και  εμπόδια που δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία ενός  χώρου που θα έπρεπε να είναι  φιλόξενος και να αποτελεί το «σπίτι» για όλους μας!
           Και τονίζει  χαρακτηριστικά ότι,  αν πρώτα  εμείς που είμαστε οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δεν ευαισθητοποιηθούμε και δεν πάρουμε  τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τα όσα συμβαίνουν και για όσα χρειάζονται να υπάρχουν  σε ένα σχολικό περιβάλλον, όπου συγκεντρώνονται πάρα πολλοί μαθητές, το επακόλουθο θα είναι  να αφεθούν όλα στην τύχη και την ανυποληψία…».  
          Αξίζουν συγχαρητήρια στη διεύθυνση του Γυμνασίου, τους Εκπαιδευτικούς, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή και όπως όλοι μας έδειξαν, οι εθελοντικές προσπάθειες θα συνεχισθούν και  θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος»  για να γίνει  στο εγγύς μέλλον το σχολείο τους  πρότυπο  δημιουργικής και εκπαιδευτικής προσφοράς  για την τοπική κοινωνία!   
Γ.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο