Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το φθινόπωρο... μας θυμήθηκε

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ




   Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το βράδυ από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες.
   Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη.
     Αλλαγή του καιρού, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και κατά 9 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται από σήμερα το βράδυ...


    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φθινόπωρο κάνει δυναμική είσοδο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και κρύο που μέχρι την Τετάρτη θα έχει γίνει αισθητό σε ολόκληρη τη χώρα.
          Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το βράδυ από τις δυτικές περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο Πέλαγος, την Hπειρο και τη Δυτική Στερεά
      Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται να κυμανθεί από 13 έως 32οC στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 16 έως 35οC στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 36οC στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, από 20 έως 32οC στις Κυκλάδες και την Κρήτη και μεταξύ 23 και 33 οC στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
        Για αύριο Τρίτη, σύμφωνα με το Eκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία έως το βράδυ θα εξαπλωθούν και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 
       Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι έντονα στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.Την Τετάρτη αναμένεται μεγάλη υποχώρηση της θερμοκρασίας -κατά 6 έως 9 βαθμούς της κλίμακας- και βοριάδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατεί συννεφιά, με βροχές και καταιγίδες.
       Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων αναμένουν οι μετεωρολόγοι τις απογευματινές ώρες από τα δυτικά.
        Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός προβλέπεται στην ανατολική και νότια χώρα άστατος νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο