Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Ανδρέα Μακρυπίδη στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»


Ανδρέας Μακρυπίδης: Η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός τέτοιων αξιέπαινων προσπαθειών 

   Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής  κ΄ Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Βουλευτή για κοινωνικά ευαίσθητα θέματα και προκειμένου να στηριχτεί το συγκεκριμένο Ίδρυμα...


   ..με την αναγνωρισμένη εικοσαετή προσφορά μέσα από τις δύο (2) δομές που έχει αναπτύξει σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βουλευτής, με πρόσφατη ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο ζήταγε την στήριξη και επιχορήγηση του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ώστε να συνεχίσει, αλλά και να αναπτύξει περαιτέρω, την σημαντική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στον Νομό Αιτ/νίας.
Κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής συζήτησε με την Πρόεδρο και δημιουργό του Προνοιακού Ιδρύματος κα. Μαρία Τσούτσου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με το εκπαιδευτικό προσωπικό, και ενημερώθηκε εκτενώς για  τη σημαντική και πολύπλευρη προσφορά του Ιδρύματος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και για τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που αντιμετωπίζει το Εργαστήρι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Ο Βουλευτής αφού ενημερώθηκε τόνισε ότι η Πολιτεία, και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να στηρίξει οικονομικά και να σταθεί αρωγός σε μια αξιέπαινη και ανιδιοτελή προσπάθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών, όπως είναι το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει τις εξαιρετικά σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες του σε άτομα και οικογένειες του Νομού Αιτ/νίας που έχουν πραγματική ανάγκη. Οι πολυδιάστατες, διευρυμένες και συνεχώς αυξανόμενες κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει είναι εύλογο να έχουν δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες οικονομικής στήριξης, υπογράμμισε ο Ανδρέας Μακρυπίδης.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε την οικονομική στήριξη του εργαστηρίου τόσο από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας, όσο και από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης τόνισε την ανάγκη το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» να τεθεί υπό την αιγίδα και την προστασία και νομικά του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το σοβαρό έργο που προσφέρει σε εκατοντάδες νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. «Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σας,  αφού στη σημερινή δύσκολη εποχή η κοινωνική προσφορά σας αποκτάει πολλαπλάσια αξία.» υπογράμμισε ο Βουλευτής απευθυνόμενος προς τους υπευθύνους του Εργαστηρίου..
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Εργαστήρι είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας. Παρέχει ανελλιπώς κατάρτιση, κοινωνική αποκατάσταση, συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, δια βίου εκπαίδευση και φροντίδα σε  άτομα άνω των 15 ετών με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.λ.π.) από όλο το νομό Αιτωλ/νίας, που μετά τη φοίτησή τους στο ειδικό δημοτικό σχολείο, εκπαιδεύονται εντελώς δωρεάν. Επίσης το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» παρέχει, εντελώς δωρεάν, συμβουλευτική, ψυχολογική και ιατρική στήριξη σε όλες τις οικογένειες των νέων που εντάσσονται στις υπηρεσίες του.
Τέλος, μέσα από την διαρκή και συνεχώς αυξανόμενη δράση του εργαστηρίου έχουν αναπτυχθεί σημαντικές υποδομές και υπηρεσίες όπως Οικοτροφείο, Εκπαιδευτικές Μονάδες, Πολιτιστική Λέσχη-Συμβουλευτικός Σταθμός, Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο