Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ: Δυναμώνουν τον αγώνα τους με την ίδρυση σωματείου


Από τη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας
του ΚΚΕ στο εργοτάξιο


«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είμαστε ενωμένοι». Με αυτό ως κυρίαρχο σύνθημα οι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες εργαζόμενοι του εργοταξίου της Βόνιτσας στον οδικό άξονα της παρα-ιόνιας Οδού Αμβρακίας - Ακτίου συνεχίζουν ανυποχώρητα για τρίτη μέρα τον αγώνα τους (βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους... 

          Χτες, υλοποίησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στη συγκρότηση εργοταξιακού σωματείου για την υπεράσπιση του μόχθου και συνολικά των δικαιωμάτων τους απέναντι στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν.
     Προχώρησαν στην εκλογή προσωρινής 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής, μέχρι να αναγνωριστεί το Σωματείο από το Πρωτοδικείο και να προκηρυχθούν εκλογές. Οι τρομοκρατικές και άθλιες πρακτικές της εργοδοσίας, με τηλεφωνήματα στα σπίτια και απειλές, δε λύγισαν τους εργαζόμενους.
       Με στήριγμα το ΠΑΜΕ, που βρέθηκε και χτες στο χώρο, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν και διευρύνουν τον αγώνα τους. Δίνουν στην πάλη οργανωμένο περιεχόμενο και ταξικά χαρακτηριστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ασυδοσία του κατασκευαστικού κεφαλαίου. Είναι αποφασισμένοι να μη σκύψουν το κεφάλι, το σημαντικό αυτό βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους να αγκαλιαστεί και από τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα εργοτάξια του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, όπου δουλεύουν μέσα σε σκληρές συνθήκες πάνω από 200 εργαζόμενοι.
       Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο