Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη για την εκπαίδευση στον νέο Δήμο Αγρινίου παρουσία του βουλευτή Κ. Καραγκούνη


    Με απόλυτη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής αλλά και επιπέδου απόψεων,  συμπερασμάτων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΔΗΜΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον νέο Δήμο Αγρινίου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν: α) να γίνει καταγραφή και πρόταση θεμάτων –προβλημάτων ώστε να τεθούν για το πρόγραμμα Παιδείας της Ν.Δ. στην περιοχή...


 β) να εντοπιστούν τα άμεσα προβλήματα του εκπαιδευτικού κλάδου και ποιες λύσεις μπορούν να προταθούν από την Νέα Δημοκρατία.
          Συμμετείχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραγκούνης, μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Παιδείας της Βουλής, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ι. Ανδριόπουλου και του Τομέα Παιδείας.
      Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (διευθυντές και  τ. προϊστάμενοι), οι αιρετοί των εκπαιδευτικών και στελέχη της ΔΑΚΕ.
     Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών  Χ. Ραχιώτης, ο Αντιπρόεδρος  Θ. Αδάμης, μέλη της συντονιστικής, ο αιρετός Στ. Βάρδιας, ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Φ. Παπούτσης. Εκ μέρους των δασκάλων ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ  Δ. Χαραλάμπους, ο Αντιπρ. Χ. Κολοβός, ο Γραμμ. Θ. Λανόπουλος, τα μέλη Κ. Ρέππας, Μ. Αγγελόπουλος και αρκετοί ακόμα. 
     Συζητήθηκαν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων (το υπουργείο σκοπεύει να καταργήσει τα δωρεάν σχολικά βιβλία), της κατάρρευσης των υποδομών των σχολείων, της έλλειψης εκπαιδευτικών και απουσίας διορισμών τα τελευταία δύο χρόνια, της καθυστέρησης των αποσπάσεων, το ενιαίο μισθολόγιο καθώς και άλλα σημαντικά  θέματα που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.
       Κοινή διαπίστωση όλων η μεγάλη, χωρίς τέλος, υποβάθμιση της Παιδείας συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΔΗΜ.Τ.Ο.  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο