Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πυροπαθείς

      Άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, προστασίας της περιοχής που αντιμετώπισε καταστροφές από πυρκαγιές, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μπάμπης Χαραλάμπους...  


 ...και κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως τονίζεται στην Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καταστροφές από τις πυρκαγιές στο Νομό Αιτ/νιας.

Επανειλημμένα προειδοποιήσαμε  την κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις στην πυροσβεστική σε υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό που  φτάνουν στο 40-50%, τις σοβαρές ελλείψεις στους  σταθμούς, στον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων. Την κατάσταση υποβάθμισης της Δασικής υπηρεσίας με τα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, τις ανύπαρκτες δαπάνες που έχουν ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας για τα δάση και δασικές εκτάσεις. Ιδιαίτερα στο νομό μας με τεράστια έκταση, δασική και ορεινή, το δίκτυο δασικών δρόμων είναι ελλιπές και το υπάρχον είναι δύσκολα προσβάσιμο.
Ο αντιπυρικός σχεδιασμός έχει τεράστιες ελλείψεις σε κρουνούς, υδατοδεξαμενές, καθαρισμούς, ακάλυπτα πυροφυλάκια σε όλο το νομό λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στην πυροσβεστική
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογη γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο ουσιαστικής αντιπυρικής προστασίας ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης .
Οι πρόσφατες πυρκαγιές στο νομό  ανέδειξαν ότι η ηρωική δράση των πυροσβεστών και των κατοίκων δεν είναι  δυνατό να αναπληρώσει τις πολιτικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
 Μετράνε στο πέρασμά τους καταστροφές χιλιάδων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, χιλιάδων ελαιόδεντρων, αποθηκών με ζωοτροφές, σταβλικών εγκαταστάσεων   μελισσιών και ζώων. 

Το ΚΚΕ ζητά:
  -την άμεση καταγραφή των ζημιών και την  αποζημίωση 100% των πληγέντων, σε φυτική και ζωική παραγωγή από τον ΕΛΓΑ.
   -την καταβολή των αποζημιώσεων από τις πυρκαγιές του 2008, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια των πληγέντων και έχει προκαλέσει αναβρασμό και αγανάκτηση στους ιδίους.
  -την πλήρη κάλυψη σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.
την καταγραφή και άμεση κήρυξη ως αναδασωτέων των δασών και δασικών εκτάσεων που κάηκαν.
   -την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την αντιπυρική προστασία και την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των παραπάνω.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο