Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Λουτρά Τρύφου, ο Ρόβλιας και… ο οικονομολόγος με τα 75.948 ευρώ!



    Υψηλοί είναι οι μισθοί στις δημοτικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου ΡόβλιαΣύμφωνα με το e-aftodioikisi.gr, έναν νέο χάρτη – αποτύπωση του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων...


     ...για πρώτη φορά έχει στα «χέρια» του, το Υπουργείο , μετά την πρωτοβουλία κ. Ρόβλια για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους αυτών.
    Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου – μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων
    Στα επανειλημμένα έγγραφα του Υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους.
        Γνωστοποιήθηκε μάλιστα ο κατάλογος των 95 Δήμων που δεν απάντησαν. Σε αυτούς ανήκουν και οι δήμοι Ακτίου-Βόνιτσας και Θέρμου. Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα για τους λόγους της μη απάντησης τους.

   Στην περίπτωση του Ακτίου-Βόνιτσας το agrinionews αναζήτησε την απάντηση. Όπως προκύπτει λοιπόν ο δήμος έστειλε τα στοιχεία για την δημοτική επιχείρηση της Παλαίρου. Δεν έστειλε για την επιχείρηση των Λουτρών Τρύφου. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούσε. Η επιχείρηση είναι σε εκκαθάριση και τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν από τον εκκαθαριστή.

       Σύμφωνα πάντως με το e-aftodioikisi.gr από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:

      α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ. 

   β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.  
  γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ. 
  δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ. 

      Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.
          Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία, από τις τρανταχτές περιπτώσεις που προκύπτουν, στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, η μία αφορά οικονομολόγο με ετήσιες αποδοχές 75.948,61 και η άλλη ΕΡΓΟΔΗΓΟ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ με 54.441,05
      Μήπως λοιπόν η διαφάνεια  επιτάσσει να δημοσιοποιηθεί αναλυτικά η εικόνα σε κάθε δήμο και όχι να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία σε επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο