Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ύστερα από 150 χρόνια καθορίστηκε η Αιγιαλίτιδα Ζώνη του Μεσολογγίου






      Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα της πόλης του Μεσολογγίου πήρε το δρόμο της οριστικής επίλυσης, χάρη στην επιμονή και τη μεθοδικότητα που επέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην συνεργασία της, με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
        Το ζήτημα δεν είναι άλλο από τον καθορισμό του «αιγιαλού και παραλίας», στη δυτική πλευρά της πόλης του Μεσολογγίου,  καθώς είναι γνωστό ότι η έλλειψη της αιγιαλίτιδας ζώνης εδώ και δεκαετίες έχει λειτουργήσει ως φρένο...


  ...στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και ταυτόχρονα δεκάδες ιδιοκτήτες γης βρισκόταν σε μια ιδιότυπη ομηρία.
        Ύστερα από μια χρονοβόρα διαδικασία που ξεκίνησε από τα μέσα του 2008 με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου σήμερα (20/9/2011) η Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αιτωλοακαρνανία έλαβε γνώση της έγκρισης του σχεδίου της αιγιαλίτιδας ζώνης στο δυτικό τμήμα του Μεσολογγίου από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και πλέον απομένει η κύρωση σε ΦΕΚ του σχεδίου, αφού πρώτα τυπικά υπογραφτεί ο σχετικός φάκελος από τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
        «Θα είναι υπερβολή να πω ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ίσως την πιο σπουδαία υπηρεσία που προσέφερε η δημοτική μας αρχή στους πολίτες του Μεσολογγίου. 
     Όμως έτσι αντιλαμβάνομαι τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού ύστερα από δεκαετίες γίνεται άρση ενός ανυπέρβλητου εμποδίου για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της περιοχής.
        Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την αξιοποίηση της δημόσιας γης και την κατασκευή δημοσίων κτηρίων και ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος με ελάχιστο κόστος δημόσια κτήματα, να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
        Παράλληλα, δεκάδες συμπολίτες μας θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους και να βγουν από το καθεστώς της ομηρίας τους.
         Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όσους άοκνα εργάστηκαν για την σύνταξη των σχετικών φακέλων, τους υπαλλήλους του δήμου, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του Υπολιμεναρχείου Μεσολογγίου, των συναρμοδίων υπουργείων και ιδιαίτερα τον πρώην προϊστάμενο της Κτηματικής, Γιώργο Δάλλα, τον Λιμενάρχη Γιάννη Σακεριανό και κύρια τον μελετητή Νίκο Πετρούλα.    
       Και τους ευχαριστώ, διότι έφεραν σε πέρας ένα ζήτημα, εργαζόμενοι με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, το οποίο για δεκαετίες ήταν στις καλένδες» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την έγκριση από πλευράς ΓΕΝ του σχεδίου της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο