Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αγωνία για τη φωτιά στον Μαχαιρά

Αυτή την ώρα (22:00, 24-8-11) λόγω πυρκαγιάς, υπάρχει προβληματισμός στους κατοίκους  αν πρέπει να απομακρυνθούν από το χωριό Μαχαιράς μετακινούμενοι προς τον Αστακό. Το μέτωπο της πυρκαγιάς  ξεκίνησε από τις στροφές της Μαχαλάς κατέβηκε στη Μπαμπίνη στο δρόμο...


 ...ανατολικά του σταθμού πολύ κοντά στα σπίτια που προστατεύονται από δύναμη της πυροσβεστικής, προχώρησε προς το σύνορο και αυτή την ώρα έχει περάσει το Γαλατά, ανατολικά του δρόμου. 
     Ο κίνδυνος να απειληθούν σπίτια είναι υπαρκτός δεδομένου ότι έχει αέρα . Το ρεύμα ειναι κομμένο, αλλά το θετικό είναι ότι υπάρχει νερό  και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, δεν είναι αποπνυκτική. 
   Στη περιοχή του Ξηρομέρου, την ώρα αυτή, υπάρχουν  πολλά μέτωπα πυρκαγιάς.  Αυτό που συζητιέται μεταξύ των κατοίκων, είναι ότι τόσα μέτωπα ταυτόχρονα δεν μπορεί να είναι τυχαία.
 Να ευχηθούμε να πάνε  όλα καλά και η νύχτα να περάσει χωρίς απρόοπτα.
Πηγή: http://maheras.wordpress.com/


ΝΕΩΤΕΡΑ:  Μαχαιράς: Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, δημιούργησε στο Γαλατά αντιπυρική ζώνη, προστατεύοντας το τυροκομείο Καρελάκη, στο οποίο εκτός από τυροκομικά είδη υπάρχουν και εύφλεκτα υλικά. Η φωτιά απωθήθηκε ανατολικά απομακρυνόμενη από το χωριό. Ο κίνδυνος να απειληθούν σπίτια με τον τρόπο αυτό, έχει μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο