Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JESSICA: 30 εκατομμύρια για τη Δυτική Ελλάδα


Προτάσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορούν να ενταχθούν στις προβλέψεις του προγράμματος Jessica το οποίο αφορά, κατά μείζονα λόγο, παρεμβάσεις αναπλάσεων αστικού χαρακτήρα. Σήμερα, συνεκλήθη στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα..


    .. συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου – Χαρτοφυλακίου του Jessica στην οποία συμμετείχε, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.
   Στη συνεδρίαση, μεταξύ των άλλων, επελέγη και η Τράπεζα η οποία θα συμπράξει στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του Jessica για την Δυτική Ελλάδα και στην οποία θα ανατεθεί η ευθύνη να διαχειριστεί τις προτάσεις που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους φορείς. Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η οποία πέραν της Δυτικής Ελλάδας θα έχει ευθύνη και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
   Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Jessica προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτίρια, «καθαρές» αστικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους, αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, χώρους στάθμευσης, πρασίνου κ.α. Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά ένα ποσοστό από το ΕΣΠΑ και σκοπός του είναι η εφαρμογή και υλοποίηση έργων υποδομής που θα βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής.
    Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αγγελόπουλος είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη με τον οποίο συζήτησαν θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφορούν στη Δυτική Ελλάδα και σχετίζονται με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια. Μάλιστα ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση ευρείας σύσκεψης ώστε αναλυτικά να συζητηθεί το σύνολο των εκκρεμοτήτων που αφορούν παρεμβάσεις ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα. 

    Επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος είχε συνάντηση εργασίας και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – αρμόδιο για θέματα Επενδύσεων- Γιώργο Πετράκο με τον οποίο έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από τις προβλέψεις του νέου επενδυτικού νόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο