Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον Αγιόκαμπο Λάρισας: «Είπα το “ΟΧΙ” της αξιοπρέπειας»

Στον Αγιόκαμπο Λάρισας, βρέθηκε ο ανεξάρτητος λόγω … Μεσοπρόθεσμου, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Λάρισας.

Ο Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο 7ο πολιτικό camp του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών που πραγματοποιήθηκε στον Αγιόκαμπο Λάρισας, υπό την διοργάνωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Λάρισας. Κατά την ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής, τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης -ακόμα και...

..συνταγματικά- της εσωκομματικής Δημοκρατίας ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης στου συντάγματος, διότι όπως ανέφερε, «πιστεύω ότι η υποκουλτούρα πλέον της κομματικής πειθαρχίας στραγγαλίζει και ενοχοποιεί κάθε διαφορετική άποψη, ενώ παράλληλα αποτρέπει  αξιόλογους πολίτες που θα μπορούσαν να αιμοδοτήσουν το πολιτικό προσωπικό αναβαθμίζοντας τη δημόσια ζωή του τόπου. Αναφέρομαι σε  πολίτες που δεν εκθέτουν εύκολα τον εαυτό τους στους σημερινούς κομματικούς μηχανισμούς, με συνέπεια οι όποιες επιχειρούμενες ανανεώσεις να αφορούν τους αρεστούς και όχι τους άριστους και να είναι ανανεώσεις της φασκιάς και όχι της ουσίας».
      Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Κουρουμπλής και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή νεολαία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι νέοι σήμερα βιώνουν το μαρτύριο της παρατεταμένης εφηβείας, αναγκασμένοι να ζουν στο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς να τους δίνουμε τη δυνατότητα να πετάξουν με τα δικά τους φτερά. Είναι οι νέοι που διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα από κάθε άλλη γενιά, έχουν όμως τις λιγότερες επαγγελματικές ευκαιρίες».
    Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους νέους να μην παραιτούνται μπροστά στις όποιες δυσκολίες, αλλά και να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη «χωματερή» του παρακράτους της μιζέριας
    Χαρακτηριστικά ανέφερε, «αντισταθείτε- αντισταθείτε, μπορείτε να αποδειχθείτε  οι καλύτεροι αρχιτέκτονες του μέλλοντος μιας νέας Ελλάδας, μιας νέας Ευρώπης διότι πλούτος υπάρχει, απλώς συσσωρεύεται στους λίγους «πατέρες» ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που μετέτρεψε την παγκόσμια οικονομία σε μια απέραντη “μπαρμπουτιέρα”». 
     Παρότρυνε δε τη νεολαία, αντί να αναλώνεται  ρίχνοντας μολότοφ στους δρόμους, να ξεκινήσει ένα κίνημα πανευρωπαϊκό ρίχνοντας «μολότοφ» ιδεών στο διαδίκτυο. Πρέπει όλοι οι νέοι της Ευρώπης, ανέφερε, να αναλάβουν την υπόθεση να παραμείνει η Ευρώπη όχι απλώς ένας σημαντικός πόλος μιας πολυπολικής κοινωνίας που χτίζεται, αλλά η όαση ενός κοινωνικού μοντέλου που υπηρετεί τις ανθρώπινες αξίες και δεν θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των «αγίων αγορών». 
    Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους νέους να αναλάβουν την πραγματική αναγέννηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εάν επιθυμούμε να συνεχίσει ο χώρος αυτός να εκφράζει τις πραγματικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Επίσης ανέφερε, «εμείς υπηρετούμε τις αξίες του κοινωνικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των ονείρων και των αξιών μας, που αφουγκράζεται και αντλεί δυνάμεις από την κοινωνία, η οποία σήμερα και με λάθη δικά μας βιώνει το μαρτύριο της αβεβαιότητας, της κοινωνικής ανασφάλειας, της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».
    Σχετικά με τη πολιτική στάση που κράτησε ο ίδιος,  ανέφερε ότι ήταν ένα «όχι αξιοπρέπειας» που αναζητούσε η κοινωνική βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο