Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη Κ. Τζαβάρα και Κ. Καραγκούνη στον Υπουργό Δικαιοσύνης



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 τον...


   ...Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
      Στo πλαίσιο της συζήτησης, που διήρκεσε μία ώρα, καλύφθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, θέματα που έχουν σχέση με τις φυλακές, καθώς και άλλα ζητήματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των πολιτών στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
        Από πλευράς των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε διαβεβαίωση για την ειλικρινή τους πρόθεση να συμβάλουν σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση των δομών οι οποίες εμποδίζουν την αποτελεσματική και έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης.
   Ιδιαιτέρως, όμως, έθεσαν το θέμα της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων στα άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας, οι οποίοι (μετά την απόσυρση του άρθρου 72 του  νομοσχεδίου “Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις” που συζητείται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής) αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και αδικημένοι, αφού στην ίδια δημόσια υπηρεσία συμβαίνει να υπάρχουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων: 
    Εκείνοι των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων που είναι μόνιμοι και αυτοί των αμίσθων που η απασχόλησή τους εξαρτάται αποκλειστικά και κυριαρχικά από τη βούληση του υποθηκοφύλακα.
      Ήδη, μάλιστα, ενόψει της οικονομικής κρίσης που έχει βυθίσει σε ύφεση και την αγορά των ακινήτων, μια σειρά υπαλλήλων, είτε απολύθηκαν, είτε απειλούνται με απολύσεις σε όλη την Ελλάδα.
     Επί του θέματος αυτού ζητήθηκε να υπάρξει ρύθμιση κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων, μέχρις ότου ρυθμιστεί το θεσμικό πλαίσιο των Υποθηκοφυλακείων. 
     Ο Υπουργός, όμως,  δεν δεσμεύθηκε, αλλά υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που θα πάρει. Από πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. υπογράμμισαν ότι πρέπει να ρυθμιστεί η δημόσια λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων στο πλαίσιο μιας νομοθετικής ρύθμισης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου συστήματος δημοσιότητας στον τομέα των εμπραγμάτων συναλλαγών που θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο