Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μόλις κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Παλαιομάνινα» με τα Αξιοθέατα και τα Μνημεία της περιοχής

Πρόσκληση του νέου φύλλου της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που κυκλοφορεί με πολλά ακόμα θέματα για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, παράδοση και λαογραφία του χωριού της Ακαρνανίας

Κυκλοφορεί το όγδοο φύλλο της εφημερίδας «Παλαιομάνινα» την οποία εκδίδει η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων Παλαιομάνινας και χρηματοδοτεί και επιμελείται ο δημοσιογράφος Δημήτρης ΣτεργίουΚαθώς άρχισε η θερινή περίοδος, εφημερίδα με το βασικό πρωτοσέλιδο..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ


    ..θέμα της προσκαλεί όλους εκείνους που κατάγονται από την Παλαιομάνινα και που έχουν προγραμματίσει διακοπές στο χωριό, και ιδιαίτερα τους νέους, πρώτης και δεύτερης γενιάς, αλλά και άλλους Αιτωλοακαρνάνες και μη, να επισκεφθούν πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της περιοχής για ψυχαγωγία, αναψυχή και εμπλουτισμό των γνώσεών τους για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοσή της. 
    Προσκαλεί, συγκεκριμένα, να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους, ιδιαίτερα τώρα μετά τις ανασκαφές, το Αγροτικό Τεχνολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό – Πολιτιστικό Κέντρο (Λαογραφική Έκθεση), τη σπηλιά «Γκούβα α Φούρου», τις υδατοδεξαμενές στο δάσος, τα αρχαία πηγάδια, τα γραφικά ξωκλήσια, τις αρχαίες «Γκούβες», το Μυκηναϊκό Τάφο και άλλα και να απολαύσουν  μια διαδρομή προς το εκπληκτικό βελανιδόδασος της Μάνινας και προς τον επιβλητικό ποταμό Αχελώο.

Επίσης, στο ίδιο φύλλο δημοσιεύονται, μεταξύ των άλλων, και τα ακόλουθα θέματα:
Γιατί για μιαν ακόμα χρονιά  δεν θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό
- Ο αρχιμανδίτης Παύλος Ντανάς, ο Πάνος Β. Ζώγας και η Σωτηρία Δημονίτσα γράφουν, επισημαίνουν  και προτείνουν. Επίσης, δημοσιεύονται ποιήματα των Πάνου Β. Ζώγα και Χρήστου Σπ. Ζώγα.
- Η άγνωστη «Πόλη του Αχελώου» είναι στην Παλαιομάνινα;
- Από πότε έγινε σταδιακά η μόνιμη εγκατάσταση στην Παλαιομάνινα
- Παροιμιώδεις βλάχικες φράσεις στην Παλαιομάνινα
Ομηρικές λέξεις στο βλάχικο λόγο της Παλαιομάνινας και των άλλων βλαχοχωριών της Ακαρνανίας
- Προαναγγελία ότι ο Βλάχικος Γάμος της Παλαιομάνινας και τα βλάχικα έθιμα του χωριού θα κυκλοφορήσουν από την Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας σε επτά dvd (από το προξενιό έως το βλάχικο γαμήλιο φαγητό, τραπέζι και γλέντι, συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου για το Μεσολόγγι, του Λάκη Χαλκιά για το Μεσολόγγι και τα «Παιδιά της Σαμαρίνας και του Βασίλη Σαλέα, όλα τα βλάχικα έθιμα, όπως «Κουτάρου», «Περπερούνα», «Σκάρος», «Λάζαρος», χορευτικά κλπ).

      Προαναγγελία για κυκλοφορία προσεχώς από την Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας βιβλίου για «Τα αρχαία και νέα παιδικά παιχνίδια της Παλαιομάνινας».

       Σημειώνεται ότι η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού και στους Παλαιομανιώτες που διαμένουν απανταχού της Ελλάδος. Για επικοινωνία Δημήτρης Στεργίου: Τηλ. –fax: 2632041515 και 2632041251, 6944305345, e- mail: stergiou.dimitris@gmail.com,  Ιστοσελίδα: http://www.dimitris-stergiou.gr/


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο