Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Απελευθέρωση άγριων ζώων στην Λευκάδα








   Το φιλοζωικό σωματείο (LAWS) του νησιού μας για δεύτερη χρονιά φέτος διοργάνωσε απελευθέρωση άγριων ζώων τα οποία είχαν βρεθεί τραυματισμένα και είχαν μεταφερθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα για περίθαλψη. 
    Χθες ο διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ κ. Παύλος Μπήτρος έφερε από την Αίγινα 5 γερακίνες, 5 γλάρους αλλά και έναν ασβό προς απελευθέρωση. Η απελευθέρωση των πανέμορφων γερακιών πραγματοποιήθηκε στο ησυχαστήριο των..


   ..Αγίων Πατέρων στην Νικιάνα παρουσία του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου και πλήθος κόσμου. 
      Την αρχή έκανε ο Μητροπολίτης απελευθερώνοντας μια γερακίνα αφού πρώτα την ευλόγησε και την ονομάτισε. Το άγριο και πανέμορφο πουλί φεύγοντας από τα χέρια του Μητροπολίτη άνοιξε τις δυνατές του φτερούγες και σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό αφήνοντας μια δυνατή κραυγή που έμοιαζε να λέει "ευχαριστώ". 
      Η πρόεδρος του LAWS κα Αλίκη Μακρυγιώργου η οποία έχει αφιερώσει την ζωή της στην προστασία των ζώων του νησιού μας, απελευθέρωσε την δευτερη γερακίνα ενώ ένα από τα πουλιά άφησε ελεύθερο και ο κτηνίατρος Μπάμπης Καλός.
     Αμέσως μετά όλη η "παρέα" μεταφέρθηκε στην παραλία της Νικιάνας στο K Beach Bar όπου απελευθερώθηκαν οι πέντε γλάροι. Αμέσως μετά την απελευθέρωση τους τα θαλασσοπούλια έπεσαν στην θάλασσα που τόσο τους είχε λείψει και άρχισαν να κάνουν χαρούμενα, βουτιές !
    Όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι είχε έρθει ή ώρα του ασβού ο οποίος είχε μεταφερθεί στο ΕΚΠΑΖ μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε πάθει στην Λευκάδα. Ο ασβός, ο οποίος είχε αναρρώσει πλήρως, μεταφέρθηκε σε περιοχή κοντά στην Βασιλική (κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί).  Όταν ο κος Μπήτρος άνοιξε την πόρτα του κλουβιού ο ασβός μέσα σε δευτερόλεπτα χάθηκε μέσα στην νύχτα.
Οι δράσεις του σωματείου όμως δεν τελείωναν εκεί!
    Το "K Beach Bar" γέμισε από μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν την συναυλία του καταπληκτικού συγκροτήματος "Imam Baildi" που εντυπωσίασε τον κόσμο με τις μοναδικές διασκευές ελληνικών τραγουδιών. Οι περισσότεροι από τους θεατές δεν κατάλαβαν ούτε και οι ίδιοι πότε είχαν γίνει όλοι μια μεγάλη παρέα που τραγουδούσαν και διασκέδαζαν όλοι μαζί. 
Τα έσοδα από την συναυλία των Imam Baildi θα διατεθούν υπέρ της προστασίας των ζώων του νησιού και θα καλύψουν κάποιες από τις πολλές ανάγκες του σωματείου.
Πηγή: My Lefkada 
http://mylefkada.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο