Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μάριος Σαλμάς: Στις καλένδες το θέμα της παράτασης των δανείων των σεισμοπλήκτων


Το ζήτημα της παράτασης της περιόδου χάριτος αποπληρωμής των δανείων τα οποία αφορούν σε επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματίες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Μάριος Σαλμάς...


Τα εν λόγω δάνεια ορίστηκαν να είναι πενταετούς διάρκειας, εξοφλούμενα σε ισόποσες εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις, με περίοδο χάριτος από την ημέρα της εκταμίευσης έως την 31 Δεκεμβρίου 2010. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 30 Ιουνίου 2011 και η τελευταία στις 31 Δεκεμβρίου 2013.
          Η επικρατούσα κατάσταση τόσο στην αγορά όσο και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει μετριάσει αισθητά την ρευστότητα των τοπικών επιχειρήσεων στην Αιτωλοακαρνανία. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Σαλμάς  στην ερώτησή του καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβεί, έτσι ώστε οι σεισμόπληκτοι δανειολήπτες να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας των επιχειρήσεων και των περιουσιών τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών σε απάντησή του αναφέρει πως η διαχείριση τέτοιων θεμάτων υπόκειται στην αρμοδιότητα της 25ης Διεύθυνσης του Γ.Λ.Κ. 
Στο πλαίσιο αυτό η 25η Διεύθυνση του Γ.Λ.Κ θα εξετάσει τα αιτήματα των αρμόδιων φορέων και θα εισηγηθεί  για την έκδοση των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου. 
Κατόπιν των ανωτέρω, το ζήτημα της αναστολής της καταβολής των δόσεων των εν λόγω δανείων και της αντίστοιχης επιμήκυνσης της διάρκειάς τους θα εξετάζεται αρμοδίως.                     
Με αφορμή την απάντηση αυτή ο κ. Μάριος Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Υπουργείο Οικονομικών με τα όσα απαντά στην ερώτηση σκιαγραφεί την παραπομπή του θιγόμενου θέματος στις καλένδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο