Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σόιμπλε: «Υπάρχουν λεφτά» στην Ελλάδα μέχρι 400 δισ. ευρώ για… περικοπές!

Αυτό, λοιπόν, εννοούσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά επέμενε και τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ότι «υπάρχουν λεφτά», ότι δηλαδή υπάρχουν τεράστια περιθώρια για περικοπές μισθών και συντάξεων και αύξησης φόρων, τα οποία δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα από «παραλείψεις πολλών ετών», όπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Άρα, μέχρι το 2015 υπάρχουν περιθώρια για άλλα … πέντε μνημόνια!

Γράφει ο: Δημήτρης Στεργίου*

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου 2011 επεσήμανε, μεταξύ άλλων,  ότι δεν θα είναι «λευκή επιταγή» η βοήθεια προς την Ελλάδα. «Λευκή επιταγή. Όχι. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να γυρίσει σελίδα ...


   ...και να εφαρμόσει ένα άνευ προηγουμένου φιλόδοξο πρόγραμμα λιτότητας. Σίγουρα είναι σκληρό. Οι περικοπές, για τα γερμανικά δεδομένα, αντιστοιχούν σε 400 δισ. ευρώ, περισσότερα από τον συνολικό γερμανικό προϋπολογισμό. Αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να καλυφθούν οι παραλείψεις πολλών ετών».
       Να, λοιπόν, τι εννοούσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όταν επέμενε και τόνιζε σε κάθε ευκαιρία προεκλογικά ότι «υπάρχουν λεφτά»! 
    Το είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: Οι περικοπές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα αντιστοιχούν, για τα γερμανικά δεδομένα, σε 400 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι … υπήρχαν και υπάρχουν λεφτά έως το 2015. Γιατί, διαφορετικά, δεν νοούνται … περικοπές…. Ανύπαρκτων χρημάτων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο