Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκε φωτοβολταϊκός σταθμός 2MW στην Αιτωλοακαρνανία

H Phoenix Solar Hellas, θυγατρική της Phoenix Solar AG, κορυφαίου διεθνή κατασκευαστή φωτοβολταϊκών σταθμών και ολοκληρωμένων λύσεων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, εισηγμένη στον δείκτη TecDAX του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 2MW στην περιοχή Δουνέϊκα της Αιτωλοακαρνανίας (Δήμος Θέρμου)...


    Το έργο αποτελείται από 9.724 πλαίσια τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου και έχει ήδη διασυνδεθεί με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας, αποτρέποντας την έκλυση 3.200 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. 
   Το έργο μάλιστα έχει ήδη πιστοποιηθεί από το διεθνή οργανισμό TÜV Rheinland για την τεχνική αρτιότητα της κατασκευής του. Τα επίσημα εγκαίνια του σταθμού θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουλίου 2011.
   Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό έργο υπολογίζεται σε 2.950 MWh, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει με πράσινη ενέργεια τις ανάγκες ηλεκτρισμού περίπου 900 νοικοκυριών στη χώρα.
    H Phoenix Solar Hellas, για το συγκεκριμένο έργο, παρείχε το σύνολο των απαιτούμενων υπηρεσιών για την άρτια κατασκευή και την αποδοτική λειτουργία του.
    Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε τη μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου αλλά και την προμήθεια του ηλεκτρομηχαναλογικού εξοπλισμού – φωτοβολταϊκά πλαίσια, αντιστροφείς, καλωδιώσεις και λοιπό τεχνολογικό εξοπλισμό, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους προμηθευτές ανά τον κόσμο. 
     Ταυτόχρονα, εστίασε στην εργονομική κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού με σκοπό τη μεγιστοποίηση της επενδυτικής απόδοσης του έργου, με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. 
    Στη συνέχεια, η Phoenix Solar Hellas ανέλαβε τη συντήρηση και λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού με σκοπό τη διασφάλιση της επενδυτικής απόδοσής του σε βάθος χρόνου.
    «Για να προχωρήσει η χώρα αποτελεσματικά στην πράσινη ανάπτυξη που αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, απαιτείται η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η πρόκληση είναι μεγάλη και είναι ιδιαίτερα σημαντική για το αναπτυξιακό μέλλον μας. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας είναι αναποτελεσματική με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση των επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας από Έλληνες και ξένους επενδυτές», επισημαίνει ο κ. Χρήστος Πρωτογερόπουλος, γενικός διευθυντής της Phoenix Solar Hellas και τονίζει ότι: «Οι Τράπεζες, επίσης, ο πάλαι ποτέ αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, έχουν έναν κομβικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πράσινης ανάπτυξης. Έναν ρόλο πραγματικά αναπτυξιακό, στον οποίο πρέπει να εστιάσουν».
     Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού των 2MW που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Phoenix Solar Hellas στα Δουνέϊκα της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Πρωτογερόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα Δουνέϊκα είναι ένα ακόμη έργο της Phoenix Solar που αντανακλά την εμπειρία και την άριστη κατασκευαστική τεχνογνωσία της εταιρείας πάντα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του επενδυτικού οφέλους, με την ανάπτυξη του Ομίλου Phoenix Solar να συνεχίζεται δυναμικά σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικά να αναφερθώ στους δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 16MW που ανέλαβε πρόσφατα να κατασκευάσει στην Ταϋλάνδη, ο Όμιλος Phoenix Solar».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο