Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων την Πέμπτη 15 Ιουλίου, με συνολική διάρκεια μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, εξέδωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές, ώστε να τους ενημερώσει έγκαιρα για να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε βασικά σημεία...

Σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 3 του Ν.3557/2007, που καθόρισε τις ημερομηνίες των εκπτώσεων, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2011 θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο γνωστοποιεί:
       Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
   Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τους καταναλωτές.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  Τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Επειδή δε, πρόκειται για διοικητικά πρόστιμα, πρώτα εισπράττονται  και κατόπιν αμφισβητούνται στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Τέλος ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εξακολουθεί συνδικαλιστικά να διεκδικεί την αναμόρφωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου σχετικά με τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έχει υπονομεύσει τον θεσμό των εκπτώσεων και διευκολύνει την επιθετικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρών συναδέλφων και των καταναλωτών.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο