Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

M' ένα παράπονο πικρό… για τον Δήμο Ξηρομέρου!

 Ανώνυμος φίλος έστειλε στο μπλογκ μας  ενα mail με καταγγελίες για τον Δήμο Ξηρομέρου που συνοδεύεται με αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό που δείχνει εύγλωττα την κατάσταση. Το δημοσιεύουμε, παρόλο που δεν είναι το ιστολόγιο μας για ανώνυμες καταγγελίες, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, σα δημόσιο και συλλογικό αγαθό και για να ασκήσουμε τον έλεγχο που προβάλλει σαν καθήκον, απέναντι σε όσους λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις…


ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.. Και να πεις πως κουράστηκαν;  Αυτοί  δεν ξεκίνησαν  ακόμη. Που να περάσουν και  κάνα δυο χρόνια.
Κυρία Αντιδήμαρχος, Κυρία Κουμανδράκη Σαμαρά,
Στις προηγούμενες εκλογές, αν και   δεν είχα ψηφίσει  σε  Εθνικές ή Δημοτικές  Εκλογές ποτέ  Δεξιά, σας ψήφισα  γιατί  δεν γούσταρα  κάτι  Λαμόγια   του ΠΑΣΟΚ. Όμως  φαίνεται ότι  διαψεύστηκα και μάλιστα πολύ νωρίς.
- Πριν από λίγες ημέρες καμαρώνατε  σε  συνέντευξη στην ΑΙΧΜΗ, γιατί   καθαρίσατε-διαμορφώσατε την περιοχή του  Ανεμόμυλου. Πολλοί σας είπαν , μεταξύ  αυτών και εγώ  μπράβο, παρά το γεγονός  ότι το έργο  έγινε εντελώς παράνομα, χωρίς Δημοπρασία  και  το  κόστος του  των 50.000 ευρώ, για λίγα αυτοκίνητα χώμα  και αμμοχάλικο είναι υπερβολικό. Κάποιες  κακές  γλώσσες  λένε πως  έγινε μεγάλο φαγοπότι ημετέρων, για να εξοφληθούν προεκλογικά  γραμμάτια.
- Φαίνεται ότι   οι  δόξες του ανεμόμυλου σας  ζάλισαν και  τα  γράψατε όλα στα παλιά σας τα παπούτσια. Δεν ξέρατε  ότι της Αναλήψεως  οι  γυναίκες πηγαίνουν στα μνήματα για να τιμήσουν τους  νεκρούς, φτιάνοντας  τηγανίτες και  ραβανί. Εσείς  πως τιμήσατε  τους  νεκρούς; Μετατρέποντας το Νεκροταφείο του Αστακού  σε σκουπιδότοπο; Απ’ ότι φαίνεται στις επισυναπτόμενες  φωτογραφίες, μάλλον  είχε  να πατήσει εργάτης στο Νεκροταφείο πριν από το Πάσχα. Για τα άλλα Νεκροταφεία  δεν ξέρω γιατί εγώ ζω στον Αστακό.  Και να ήταν μόνο αυτό, ας πάει στο καλό.
- Όμως και στην πλατεία του  Αγίου Νικολάου η κατάσταση είναι παρόμοια ή και χειρότερη. Τα λιγούστρα  έχουν να  κουρευτούν  μήνες, ενώ την άνοιξη και το  καλοκαίρι πρέπει  να  κουρεύονται κάθε  βδομάδα   και έχουν λογγώσει. Στα παρτέρια  τα χόρτα  έχουν ξεραθεί και έχουν φθάσει το ένα μέτρο. Μπορεί  κανείς να αντικρύσει από κάθε  λογής   σκουπίδια, μέχρι σκυλόσκατα και προφυλακτικά.
Μια  λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση. ΝΤΡΟΠΗ.    
- Δεν τελειώσαμε όμως. Και στο  λιμάνι  και στο Πάρκο, που είναι η Βιτρίνα του  Αστακού, αφήσατε το γκαζόν   απότιστο  και  ξεράθηκε. Οι καταστηματάρχες της  παραλίας  πληρώνουν όμως  ακριβά για τα τραπεζοκαθίσματα.
Και πάλι η λέξη που μπορεί  να περιγράψει την  κατάσταση είναι. ΝΤΡΟΠΗ.
- Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Στην περιοχή του ανεμόμυλου φυτέψατε κάποια δένδρα, τα οποία  αφήσατε  απότιστα  και  ξεράθηκαν. Τα οποία στοίχισαν και 4-5 χιλιάδες ευρώ και πάνε πούφ.  Έτσι  νομίζετε  ότι φυτρώνουν να  δένδρα; Τα  πετάμε  κάπου και  τέλος. Τα δένδρα θέλουν φροντίδα  και  στοργή. Στον Δήμο όμως δεν υπάρχει  Φιλιπινέζα που έχετε  στον  κήπο σας, για τον οποίο  είναι  υπεύθυνη.
 Για  όλα αυτά  οι λέξεις  που ταιριάζουν είναι  ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ  και πάλι ΝΤΡΟΠΗ .
- Όταν σας ρωτούν οι πολίτες  γιατί δεν κάνετε έργα κυρία  Σαμαρά; Εσείς  τους  λέτε   ότι η Κυβέρνηση  δεν στέλνει  χρήματα  και αφού δεν υπάρχουν λεφτά πώς να γίνουν  έργα.  Όμως   γιατα  Νεκροταφεία  τα  χρήματα δεν τα  δίνει η Κυβέρνηση, αλλά οι πολίτες  αφού το τέλος  Νεκροταφείου είναι  ανταποδοτικό και το  έχουν πληρώσει κανονικά οι  γριούλες που  πήγαν της Αναλήψεως στα μνήματα για να τιμήσουν τους προσφιλείς νεκρούς τους και αντίκρισαν  τις εικόνες  ντροπής .
- Όμως για τις ξεβράκωτες  μαϊμού Βραζιλιάνες και  την Μισοξεβράκωτη κυρία Φιλίνη,  με την οποία ήσασταν μαζί στην άμαξα για να πουλήσετε μούρη,    είχατε   χρήματα και  μάλιστα πάρα πολλά, αφού  η  φιέστα στοίχισε πάνω από  σαράντα χιλιάδες  ευρώ. Και το  ωραίο  είναι ότι επειδή δεν υπήρχε  νόμιμος τρόπος για να πληρωθούν  η κυρία  Φιλίνη  που  πήρε για  μια ώρα 4.000  ευρώ  και τα άλλα καρναβάλια, βάλατε  δύο έργα μαϊμού (ονόματα των εργολάβων που ανατέθηκαν τα έργα μαϊμού  δεν λέω για  να μην τους τσιμπήσει ο Εισαγγελέας , γιατί αυτοί θύματα είναι), τα  οποία   ψήφισαν  και ο κύριος Λύτρας και  η παρέα του. Βέβαια  τον  κύριο  Λύτρα φαίνεται ότι δεν τον πολυένοιαζε   για τα έργα  μαϊμού  για το καρναβάλι σας, γιατί είχε τον νου του  να  πάει  σύμβουλος στον Βενιζέλο, προκειμένου  να παίρνει  και  δεύτερο μισθό και να μην δουλεύει, γιατί  γι΄ αυτόν φαίνεται πως η δουλειά είναι ντροπή.  Αυτός είναι  για σας  ο ρόλος του  πνευματικού  κέντρου να μας  φέρνει τις  ξεβράκωτες; Να έλεγα ότι βάλατε δύο έργα μαϊμού, τα οποία δεν θα ήταν κακό να ψηφίσει και η αντιπολίτευση,προκειμένου   να   αφιερώσετε δύο  βραδιές   αφού το  εφετινό έτος είναι  αφιερωμένο στον Καβάφη και τον Γκάτσο  χαλάλι σας.  Για την φτηνή σας  φιέστα είχατε  λεφτά, για την πολυβραβευμένη  θεατρική ομάδα του  Γυμνασίου  Αστακού όμως  δεν είχατε. Ούτε βέβαια  για τις ομάδες  του Ηρακλή ή του Αίολου  είχατε.
Για όλα αυτά  οι λέξεις που ταιριάζουν είναι ΝΤΡΟΠΗ ,ΝΤΡΟΠΗ και  πάλι ΝΤΡΟΠΗ .
Εάν αυτές οι εικόνες έβγαιναν στον φως σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ή ο  Αντιδήμαρχος  θα υπέβαλε  την παραίτησή του ή ο  Δήμαρχος   θα το  πέταγε με τις κλοτσιές.  Ας τολμήσει όμως. 
Εάν δεν μαζέψετε άμεσα τα ασυμμάζευτα  θα  ακολουθήσουν άλλες  φωτογραφίες και   VIDEO ,  με τα οποία θα πιάσει  δουλειά  αμέσως ο  Εισαγγελέας. Θα μάθετε  να  σέβεστε τους πολίτες και το  Δημόσιο χρήμα, το οποίο δεν μπορείτε να το  κάνετε ότι γουστάρετε.
Με πολλούς  χαιρετισμούς
Ένας  μεταμεληθείς  ψηφοφόρος σας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο