Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ακτίου επιδιώκει η Περιφέρεια Ηπείρου


Πρωτοβουλία για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό που έχει προορισμό την Ήπειρο και εν γένει για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ακτίου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό τις εγκαταστάσεις του...
... επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας (και αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας) κ. Στράτος Ιωάννου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Επικοινωνιών – Μεταφορών) κ. Γιάννης Καραμπίνας, οι οποίοι συναντήθηκαν με την Αερολιμενάρχη κ. Σπυριδούλα Μπελέκου.

Η Αερολιμενάρχης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για τα προβλήματα του αεροδρομίου και περίγραψε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτές που προτίθεται να κάνει μελλοντικά.

Κοινή παραδοχή είναι ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου, εφόσον ενισχυθεί και επεκταθεί, θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό αεροδρόμιο της Ηπείρου, ιδιαιτέρως για τις πτήσεις του εξωτερικού.

Ένα ζήτημα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση, αφορά την έλλειψη επαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης του αεροδρομίου για κοντινούς προορισμούς, κάτι που έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την Π.Ε. Πρέβεζας και τις άλλες περιοχές της Ηπείρου που εξυπηρετεί το Αεροδρόμιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δήλωσε ότι η σημασία του Αεροδρομίου του Ακτίου είναι τεράστια για την Ήπειρο, αλλά και για μια ευρύτερη ζώνη που φτάνει στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και στη Νότια Αλβανία, καθώς το χρησιμοποιούν ταξιδιώτες από όλες αυτές τις περιοχές, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το σημαντικότερο αεροδρόμιο υποδοχής απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό. Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει κοινή στάση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων, χωρίς τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια να αποτελούν αφορμή και αιτία ανάσχεσης της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της περιοχής, τονίζοντας ότι από την πλευρά του, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολυνθεί η συνεργασία των φορέων για αναβάθμιση των υπηρεσιών.

«Ζητούμενο, κατέληξε, είναι το Άκτιο να ενισχυθεί για να μπορεί να υποστηρίξει την αύξηση της ροής τουριστών, καθώς και οι δυνατότητες του αεροδρομίου είναι πεπερασμένες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνιών – Μεταφορών κ. Γιάννης Καραμπίνας, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άρτια λειτουργία του αεροδρομίου Ακτίου, το οποίο μαζί με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση των επισκεπτών στην Ήπειρο, καθώς και στην διευκόλυνση του επιβατικού κοινού που έχει εσωτερικούς προορισμούς.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση με την Αερολιμενάρχη Ακτίου. Συμφωνούμε απόλυτα στην αναγκαιότητα της επέκτασης του αεροδρομίου, ώστε να είναι δυνατή η στάθμευση περισσότερων αεροπλάνων. Για την προώθηση του αιτήματος αυτού στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με τις άλλες Περιφέρειες, Ιονίων Νήσων και Δυτ. Ελλάδος, που έχουν άμεση σχέση με το αεροδρόμιο. Το άμεσο πρόβλημα που θα επιδιώξουμε να λύσουμε, είναι η συγκοινωνιακή – αστική σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη της Πρέβεζας». .

* Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, και ο Διοικητής της 131 Μοίρας Ακτίου κος Γιάννης Τσαντίρης

thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο