Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.): «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

  Επί είκοσι μήνες, στο όνομα της κρίσης, βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων, των τοκογλύφων και του μεγάλου κεφαλαίου. Με βάση το μνημόνιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα περικόπτονται ένα-ένα τα δικαιώματα...


..και οι κατακτήσεις των εργαζομένων με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος.
  Το έλλειμμα όμως και το χρέος, παρά την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά εξαιτίας της ύφεσης, της ανεργίας και της τοκογλυφίας αυξάνεται ραγδαία.
   Τούτες τις μέρες, με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, προωθούν άμεσα ένα δεύτερο μνημόνιο με στόχο την παραπέρα λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του λαού, ενώ παράλληλα ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο της χώρας χάριν των αγορών και του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου. Το μνημόνιο επίσημα επεκτείνεται - τάχατες- μέχρι το 2015 κατ’ ουσία σε  αόριστο χρόνο διάρκειας.
 ·        Η ζούγκλα στη αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη. Οι μεγαλοεργοδότες αξιοποιούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισε η Κυβέρνηση για να μειώσουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.
·        Μειώνονται και πάλι τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, μειώνονται και πάλι οι συντάξεις (τακτικές, εφάπαξ και επικουρικές).
·        Αυξάνεται η φορολογία μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου και τη δραματική αύξηση των έμμεσων φόρων.
·        Η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού: «εργαζόμενοι χωρίς λεφτά οδηγούν σε μαγαζιά χωρίς δουλειά και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά».
Στο όνομα της κρίσης εκποιούνται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ο δημόσιος τομέας και η δημόσια περιουσία.
·        Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.
·        Ξεπουλιούνται οι ΔΕΚΟ, ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες και ανεξάρτητα από το ρόλο και τη σημασία τους για την ύπαρξη της ίδιας της χώρας σήμερα αλλά και μετά την κρίση.
·        Το νερό, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, οι Συγκοινωνίες, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, όλα βγαίνουν στο σφυρί (μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές) για  τα  υπερκέρδη των δανειστών.
Τρόϊκα και Κυβέρνηση καταφεύγουν στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό, για να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες μας. Μας ζητούν συναίνεση και «υπευθυνότητα» στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που διαλύει την κοινωνική συνοχή και γυρίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη στον Μεσαίωνα.
   Απορρίπτουμε αυτή την πολιτική
 ·        Διεκδικούμε μια άλλη οικονομική πολιτική με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, χωρίς την απειλή χρέους, προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας,  θα διευρύνει τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και θα εξασφαλίζει εργασία στους άνεργους.
·        Ενώνουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για μια άλλη πολιτική προς όφελος των πολλών. Αυτό σήμερα αποτελεί την μόνη προοπτική για τη χώρα.
·        Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.
·        Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική βαρβαρότητα.
Πατρίδα δεν είναι μόνο οι κάμποι και τα βουνά. Πατρίδα είναι και οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από αυτήν την βάρβαρη πολιτική. Πως μπορεί να σωθεί η πατρίδα όταν χρεοκοπούν όλα αυτά τα λαϊκά στρώματα;
 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ προτείνει  και καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους , τις μέρες συζήτησης στη Βουλή των νέων ανθρωποκτόνων μέτρων, εξετάζοντας τις δυνατότητές τους κατά πόλη, να οργανώσουν και να καταγράψουν την αντίδρασή τους δημόσια  όσο πιο δυνατά γίνεται.   
      7-6-2011      
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
BΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος  (Α΄όροφος)
Ιωάννινα -Τ.Κ.  45444
Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο