Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη Αρχαιολόγων στο χώρο των Αρχαίων Φοιτιών



Επίσκεψη στο χώρο των Αρχαίων Φοιτιών, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή κλιμάκιο από αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Bασίλη Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διευθύνει ανασκαφές και εργασίες...



...ανάδειξης μνημείων στη Νάξο, την Επίδαυρο και την Παλαιομάνινα, συνοδευόμενοι από τον Παναγιώτη Ι. Κοντό, Καθηγητή γλωσσολογίας - τ. προϊστάμενο Γραμματείας Πανεπιστημίου Αθηνών, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση, τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς της Μπαμπίνης Ξηρομέρου.
    Η περιήγηση έγινε μέσα στην αρχαία οχυρωμένη πόλη Φοιτίαι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2 χμ περίπου βόρεια του σημερινού χωριού Μπαμπίνη και είδαν από κοντά την οχύρωση, την ακρόπολη, το σύστημα τοιχοποιίας, τον τόπο που είναι γεμάτος από αρχαιολογικά ευρήματα, τα αγκωνάρια από τα θεμέλια των κτιρίων, τον οχυρωματικό περίβολο ο οποίος ενισχύεται με γωνιώδεις προεξοχές και πύργους που την καθιστούσαν σαν μία από τις πιο ισχυρές πόλεις της Ακαρνανίας, κ.α.
     Στη διάρκεια της ξενάγησής τους στην αρχαία πόλη, οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Μπαμπίνης τόνισαν στους αρχαιολόγους πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής, συνδυάζοντας τόσο την οικονομική ανάπτυξης της περιοχής όσο και την ανάδειξη και την προστασία των μνημείων τους.
ΦΩΤΟ: Σπύρος Μπενέκος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο