Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΙΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη να συνεχίσω..»

Ο μεγάλος Αγρινιώτης κλαρινίστας Κώστας Αριστόπουλος παραχώρησε συνέντευξη  στον αρχισυντάκτη Γιώργο Κουτρούμπα της εφημερίδας «Τα νέα του Δρυμού» Γνωρίστε τον καλύτερα μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε.. 

Συνέντευξη: Γιώργος Κουτρούμπας

Με τον Κώστα Αριστόπουλο είχαμε γνωριστεί στο παρελθόν όταν ήρθε να παίξει αφιλοκερδώς σε χοροεσπερίδα, για ενίσχυση του συλλόγου μας στο κέντρο «ΓΑΛΑΖΙΟ» στην οδό Καυτατζόγλου που το είχε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος...


...Τον Κώστα τον άκουγα στα πανηγύρια και σε άλλες εκδηλώσεις να παίζει με μεγάλη δεξιοτεχνία το κλαρίνο του, να στέκεται όλη νύχτα όρθιος και να είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Είχα προσέξει ότι πάντα κρατούσε στο χέρι του ένα αναμμένο τσιγάρο. Ο γλυκός ήχος που έβγαζε το κλαρίνο του και ο Κώστας μέσα από την ψυχή του, με ανύψωνε ψυχολογικά και δεν το κρύβω ότι είχα γίνει θαυμαστής του. Πιστεύω ότι σήμερα ο Κώστας Αριστόπουλος είναι από τα καλύτερα κλαρίνα και θεωρώ ότι είναι διάδοχος και άξιος αντικαταστάτης του Γιάννη  Βασιλόπουλου του μεγάλου αυτού κλαρινίστα. Ο Κώστας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το Δρυμό (Ακτίου-Βόνιτσας) όπου είναι πολύ αγαπητός. Ποτέ δεν θα έχανα την ευκαιρία να του πάρω μια συνέντευξη. Ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μου και κλείσαμε ραντεβού στην καφετέρια «NEW YORK» στη Νεάπολη. Διαπίστωσα ότι εκτός από πολύ καλός καλλιτέχνης είναι ένα απλό και καλοσυνάτο παιδί που πατάει γερά στα πόδια του και δεν πετάει στα σύννεφα της επιτυχίας.  Το ίδιο βράδυ θα έπαιζε στο Μύτικα της Πρέβεζας.
  • Κύριε Αριστόπουλε πότε και πώς ξεκινήσατε να αχολείστε με την τέχνη του κλαρίνου;
    Κατ’αρχήν κύριε Κουτρούμπα θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να παραχωρήσω συνέντευξη στην εφημερίδα σας, την οποία διαβάζω και βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Όσον αφορά την ερώτησή σας από πολύ μικρός μάθαινα κλαρίνο αλλά στα 10 μου χρόνια, ο πατέρας μου ο αείμνηστος Θύμιος Αριστόπουλος που ήταν πολύ καλός κλαρινίστας, με ανέβασε στο πατάρι. Και στο σπίτι με μάθαινε να παίζω αλλά πάνω στο πατάρι έμαθα τα περισσότερα τραγούδια.
  • Προέρχεστε από μουσική οικογένεια απ’ότι κατάλαβα;
    Η οικογένειά μου και γενικά οι Αριστοπουλαίοι έχουν μεγάλη διαδρομή στη μουσική και θα συνεχίσουν να έχουν και στο μέλλον. Ο παππούς μου ο αείμνηστος  Κώστας  Αριστόπουλος του οποίου πήρα και το όνομα, έπαιζε πολύ καλό ζουρνά αλλά και κλαρίνο τ’ Αι-Συμιού στο Μεσολόγγι και όχι μόνο. Μουσικοί είναι ακόμη και τα 6 αδέλφια μου. Συνολικά είμασταν 9 αδέλφια αφού υπάρχουν και 2 κορίτσια. Ο αείμνηστος Μάκης που πέθανε πρόσφατα έπαιζε κλαρίνο όπως και ο Γιώργος και ο Γιάννης και από τους υπόλοιπους, ο Πάνος παίζει ντράμς, ο Δημήτρης κιθάρα και ο Βαλάντης Αρμόνιο. Ο θείος μου Ηλίας Αριστόπουλος παίζει ακόμη Ζουρνά και κλαρίνο.
  • Πότε παίξατε για πρώτη φορά κλαρίνο επαγγελματικά και πήρατε το πρώτο σας μεροκάματο ; Πώς νοιώσατε;
    Έπαιξα για πρώτη σε ηλικία 13 ετών στο πανηγύρι στο Αγγελόκαστρο, μαζί με τον πατέρα μου. Στο τραγούδι ήταν η Γιώτα Σύρου και η Μαρίτσα Βαρβάτου οι οποίες ήταν πολύ καλές φωνές. Το πανηγύρι του Αγγελόκαστρου ήταν από τα καλύτερα και πιο γνωστό σε όλο το Νομό. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιό συγκρότημα θα έχει τον περισσότερο κόσμο και θα τελειώσει τελευταίο. Θυμάμαι ότι εμείς πήγαμε πολύ καλά και έπαιξα μπροστά σε τουλάχιστον 2000 άτομα. Αυτή ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Εδώ στο Αγγελόκαστρο πήρα και τα πρώτα λεφτά με τον ιδρώτα μου. Φυσικά η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη και το πρωί που πήγα στο σπίτι τα έδωσα στη μάννα μου και ένοιωθα μια μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία μου αυτή καθώς και το ότι βοήθησα να καλυφθούν ανάγκες της οικογένειας.
  • Κύριε Αριστόπουλε πού και πότε γεννηθήκατε; Τι οικογένεια έχετε σήμερα;
    Γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1964. Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και υπήρχε μεγάλη φτώχεια την εποχή εκείνη. Παντρεύτηκα το 1985 όταν γύρισα από φαντάρος με την Κατερίνα, κόρη του γνωστού κλαρινίστα Μάκη Καραγιάννη που έμενε στο Αντίριο. Μαζί με την Κατερίνα αποκτήσαμε 7 παιδιά από τα οποία τα 4 είναι κορίτσια και 3 είναι αγόρια. Παντρεμένες είναι οι 3 κόρες από τις οποίες είχα τη μεγάλη χαρά να γίνω παππούς αφού έχω 3 εγγονάκια.
  • Υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν στο ταλέντο σας και σας βοήθησαν να προχωρήσετε;
    Στην αρχή με βοήθησε ο πατέρας μου. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με τον Αποστόλη Ζορμπά που ήταν τραγουδιστής και την Γιώτα Γκανιάτσου. Στη συνέχεια με ανακάλυψε η Αννούλα Τσαχάλου και ο Γιάννης Κωνσταντίνου, οι μεγάλοι αυτοί τραγουδιστές και ο Νίκος Γιαννακάκης που έπαιζε μπουζούκι. Όλοι αυτοί με άκουσαν και πίστεψαν στο ταλέντο μου και συνεργάστηκα μαζί τους για πολλά χρόνια και συνεργαζόμαστε ακόμη. Αυτοί με πήραν και στην Αθήνα όπου απέκτησα περισσότερες εμπειρίες και έκανα ένα άλμα στην καριέρα μου. Στη συνέχεια στο Αγρίνιο έπαιρνα μόνος μου δουλειές, έγινα γνωστός, απέκτησα πολλούς φίλους και συνεργάτες και καθιερώθηκα.
  • Τα παιδιά σας ασχολούνται με την μουσική; Ετοιμάζεται το διάδοχο που θα σας αντικαταστήσει στο κλαρίνο;
    Και τα 3 αγόρια ασχολούνται με την μουσική. Ο Θύμιος παίζει Τουμπερλέκι και ντράμς. Ο Τάκης παίζει κιθάρα και ο Μάκης παίζει κλαρίνο και τον παίρνω συχνά μαζί μου στα πανηγύρια για να αποκτάει εμπειρίες.
  • Κύριε Αριστόπουλε ποιά είναι η άποψή σας για τα πανηγύρια όπως διεξάγονται σήμερα; Πως ήταν παλιότερα;
    Τα πανηγύρια όπως γίνονται σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν. Παλιότερα τα πανηγύρια ήταν πιο ευχάριστα, οι οικογένειες διασκέδαζαν πιο καλά και τηρούσαν τα έθιμα. Το κυριότερο όμως ήταν ότι ήξεραν πολύ καλό χορό και αυτό μας έκανε και εμάς τους καλλιτέχνες να παίζουμε καλύτερα και να βελτιωνόμαστε περισσότερο.
  •  Υπάρχει ανταγωνισμός στο χώρο της Δημοτικής Μουσικής; Θεωρείται ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών είναι σε λογικά επίπεδα ή υπάρχουν υπερβολές;
     Δυστυχώς στο χώρο μας υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Όσον αφορά τις αμοιβές υπάρχει υπερβολή και αρκετοί στο χώρο μας δουλεύουν κάνοντας «αρπαχτές». Αυτό είναι σε βάρος όλων και πρέπει να κινούμαστε σε λογικά επίπεδα για να έχουμε όλοι δουλειά. Γι’αυτό πρέπει να επιβιώσουν τα πανηγύρια από τα οποία όλοι τρώμε ψωμί και πολύ περισσότερο αυτή την εποχή που υπάρχει οικονομική κρίση που επηρεάζει και τα πανηγύρια και τα κέντρα διασκέδασης. Δεν μπορεί από τον κόσμο να μειώνονται μισθοί και να κόβονται δώρα και εμείς να ζητάμε μεγαλύτερες αμοιβές.
  •  Με ποιούς τραγουδιστές έχετε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια;
    Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς γνωστούς τραγουδιστές όπως η Τασία Βέρα, η Σοφία Κολλητήρη, η Βαγγελιώ Χρηστιά, η Φιλιώ Πυργάκη, η Αννούλα Τσαχάλου, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, το Στάθη Κάβουρα, τον Γ. Τζαμάρα και από τους νεώτερους με τον Αγρινιώτη το Νίκο Βλαχοδήμο, το Νίκο Παπαγεωργίου, τη Μαρίτσα Βλαχοδήμου, τη Βάσω Αθανασάκη, το Θ. Σταμάτη, το Γ. Καψάλη κ.α και ζητάω συγνώμη αν ξέχασα κάποιους. 
Βράβευση του Αριστόπουλου απο τον
Σύλλογο Δρυμιωτών
  •  Ποιοί κατά τη γνώμη σας είναι οι μεγαλύτεροι κλαρινίστες;
    Ο Γιάννης Βασιλόπουλος τον οποίο είχα και πρότυπο, ο αείμνηστος ο Βασίλης Σαλέας, ο Βαγγέλης Κοκκώνης, ο Μάκης Βασιλειάδης, ο Βασίλης Σούκας, ο Βαγγέλης Σούκας, ο Μάκης Μπέκος, ο Χρ. Κατσαμάκης κ.α
  • Σε ποιά κέντρα έχετε εμφανιστεί στην Αθήνα;
    Το πρώτο κέντρο που δούλεψα ήταν- ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ- στην οδό φαβιέρου. Στα- ΑΗΔΟΝΙΑ-  στην πλατεία Καραισκάκη, στα- ΑΓΡΙΜΙΑ- στη πλατεία Βάθης δούλεψα για 10 χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύω στο ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ- στην οδό Λένορμαν.
  •  Έχετε βγάλει cd  και δίσκους; Στην τηλεόραση έχετε εμφανιστεί;
   Έχω πάρει μέρος στην εγγραφή πολλών cd  με αρκετούς τραγουδιστές τόσο στο studio όσο και σε ζωντανές ηχογραφήσεις από κέντρα όπου εμφανιζόμουνα και μου είναι αδύνατο να θυμηθώ τον αριθμό. Τώρα τελευταία έχω γράψει με την Βάσω Αθανασάκη και το Νίκο Βλαχοδήμο το «Έκανα μεγάλο λάθος» του Βασίλη Φωτίου.
    Στην τηλεόραση έχω εμφανιστεί σε αρκετές εκπομπές και τελευταία φορά εμφανίστηκα στην εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο.
  • Στο εξωτερικό έχετε πάει και σε ποιές χώρες;
   Τελευταία πήγα στην Αμερική μαζί με τον Αντρέα Κωνσταντινόπουλο και έπαιξα στη βοστώνη και στη Νέα Υόρκη. Σταμάτησα όμως τις εμφανίσεις μου εκεί και γύρισα εκτάκτως γιατί πέθανε ο αδελφός μου ο Μάκης. Στην Αμερική συνεργάστηκα με την ορχήστρα του εξαδέλφου μου του Άκη Καλύβα. Έχω πάει ακόμη στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Γερμανία, τη Σουηδία κ.λ.π.
  • Πόσο επίπονο και κουραστικό είναι για ένα κλαρινίστα να παίζει για ώρες όρθιος στο πατάρι σε πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης;

   Στην αρχή είναι πολύ κουραστικό αλλά στη συνέχεια, με το πέρασμα του χρόνου παίζεις με την εμπειρία και την τεχνική που χρησιμοποιείς και αυτό σε κάνει να μην κουράζεσαι.
  • Μέχρι ποιά ηλικία μπορεί να παίζει άνετα ένας κλαρινίστας;
   Βέβαια αυτό είναι θέμα εκτίμησης του καθενός. Εγώ πιστεύω ότι καλά είναι να παίζει κανείς μέχρι τα 60 του χρόνια. Στην ηλικία αυτή έρχεται η κόπωση, κουράζεσαι ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα κουράζεται και ο κόσμος  που αναζητεί νέα και φρέσκα πρόσωπα.
  • Κύριε Αριστόπουλε η οικονομική κρίση πόσο έχει επηρεάσει την κίνηση των πανηγυριών και τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων;
    Θα ήταν παράξενο η οικονομική κρίση να μην επηρέαζε και εμάς και τη δουλειά που κάνουμε. Αν δεν κάνω λάθος σε αυτό αναφερθήκαμε και σε προηγούμενη ερώτηση. Θυμάμαι ότι παλιά τα πανηγύρια διαρκούσαν 3 μέρες, τώρα με δυσκολία κρατάνε 2 μέρες. Σε ελάχιστα παραμένουν 3 ημέρες όπως στο Μοναστηράκι και στο Αγγελόκαστρο. Στα νυχτερινά κέντρα δουλεύαμε σχεδόν όλη την εβδομάδα και τώρα  δουλεύουμε με δυσκολία 2 ημέρες και με συνεστιάσεις συλλόγων κυρίως. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να αντέξουμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση και αν μπορούμε να την ξεπεράσουμε.
  •  Τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά αντιμετωπίσατε δύσκολες καταστάσεις;
    Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο δεν αντιμετώπισα δυσκολίες. Και αυτό γιατί ήμουν αγαπητός σε όλους. Με φωνάζουν όλοι με το μικρό μου όνομα αλλά φρόντισα και εγώ να δημιουργήσω σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης όπου και να πήγαινα. Και αν κάποια φορά πήγαινε να συμβεί κάτι το αντιμετώπιζα με το χαμόγελο.
  •  Όταν δεν παίζεται μουσική με τι ασχολείστε τις ελεύθερες ώρες σας;
   Συνήθως ασχολούμε με δουλειές της οικογένειας ή επιβλέπω τα παιδιά στην εξάσκηση που κάνουν με τα μουσικά όργανα. Ακόμη συναντιέμαι με καλούς φίλους στο καφενείο και αλλού και περνάμε ευχάριστα την ώρα μας.
  • Έχετε συνεργαστεί με τον αείμνηστο Τάκη Καρναβά που αν και πέθανε εδώ και τόσα χρόνια ,τα τραγούδια και η φήμη του παραμένουν αναλλοίωτα;
    Με τον αείμνηστο Τάκη Καρναβά συνεργάστηκα πολλές φορές. Σε ηλικία 23 ετών πήγαμε μαζί στην Αμερική. Ο Καρναβάς σημαίνει ότι Στέλιος Καζαντζίδης για την Ελλάδα. Το ταξίδι αυτό στην Αμερική ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί απόκτησα ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες. Ο κόσμος μας υποδέχθηκε με μεγάλη αγάπη και ζεστασιά γιατί με τα Δημοτικά τραγούδια του θυμίσαμε την Ελλάδα που τόσο αγαπούσε και νοσταλγούσε. Ακόμη με τον Καρναβά συνεργαστήκαμε σε πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ τιμή μου και αισθάνομαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί με τον Τάκη Καρναβά το μεγάλο αυτό τραγουδιστή του Δημοτικού τραγουδιού.
  •  Κύριε Αριστόπουλε πόσο δύσκολο είναι να είσαι στενοχωρημένος και να πρέπει να παίξεις για να διασκεδάσεις κόσμο;
    Όταν ανεβαίνεις στην πίστα η μουσική σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματά σου και κάνεις ότι μπορείς για να διασκεδάσεις το κόσμο αφού αυτή είναι η δουλειά σου.
 Για να επιβεβαιώσω αυτό που λέω όταν πέθανε ο αδελφός μου μετά από 20 μέρες επέστρεψα στο κέντρο όπου δούλευα.
  • Κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας; Είστε τελειομανής;
 Κρίνω πάρα πολύ αυστηρά τον εαυτό μου όταν κάνει λάθη. Έχω κάνει αρκετά λάθη και τα οποία και έχω αναγνωρίσει. Στη δουλειά μου σε ότι αφορά προσωπικά εμένα αλλά και σε ότι έχει σχέση με τους συνεργάτες μου προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται καλύτερος και πιο συνεργάσιμος.
  • Γνωρίζω ότι έχετε μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με το Δρυμό. Πότε ήρθατε για πρώτη φορά στο Δρυμό. Πως γνωρίστηκες με τον Φίλλιπα τον Βλαχογιάννη με τον οποίο σας συνδέει μια μεγάλη φιλία;
    Στο Δρυμό ήρθα για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών μαζί με τον αείμνηστο Βαγγέλη Σκουλίδα, στο κέντρο που είχαν τότε ο Πάνος  Γαβρούζος και ο Γιάννης  Λιότσος.
Το Φίλλιπα τον γνώρισα για πρώτη φορά σε ένα πανηγύρι στα Παλιάμπελα και από τότε τον θεωρώ αδελφό μου. Με τον Δρυμό έχω συνδεθεί πολύ συναισθηματικά αφού πηγαίνω πολλές φορές το χρόνο. Ξέρω ότι με αγαπάνε και εγώ αγαπώ και εκτιμώ το Δρυμό και τους κατοίκους του.
  • Το πανηγύρι στο Μοναστηράκι είναι το πιο γνωστό σε όλο το Ξηρόμερο και όχι μόνο. Πότε πήγατε για πρώτη φορά;
     Στο Μοναστηράκι πήγα για πρώτη σε ηλικία 25 ετών με το Τάκη Καρναβά στο κέντρο του Παύλου Κασόλα και του γιού του Νίκου. Τα τελευταία χρόνια πηγαίνω στο κέντρο του Πάρι και του Κώστα Κατσαμπέ και γενικά πηγαίνω σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου και στην Κανδήλα το χωριό του Καρναβά, στο κέντρο του Σπύρου Κράββαρη με τον οποίο γίναμε και κουμπάροι αφού βάφτισε το γιό μου Μάκη.
  •  Κύριε Αριστόπουλε όταν με το καλό σταματήσετε να παίζετε επαγγελματικά κλαρίνο τι σκέφτεστε να κάνετε; Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας;
     Θα ασχολούμαι με την οικογένεια και θα κάνω παρέα με τους φίλους μου. Ακόμη θα παίζω κλαρίνο για τους ανθρώπους που με αγαπάνε.
  • Κύριε Αριστόπουλε εδώ κάπου τελείωσε η σημαντική  συνέντευξη που μας παραχωρήσατε . Η συνέντευξη σας δίνει κύρος στην εφημερίδα μας και θέλω να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στη πρόσκλησή μου. Σας εύχομαι κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία και να έχετε πάντα υγεία και δύναμη για να μας διασκεδάζετε.
     Και εγώ σας ευχαριστώ κύριε Κουτρούμπα. Πιστεύω ότι έχετε δημιουργήσει μια ποιοτική εφημερίδα και έχετε ένα δραστήριο σύλλογο με διάθεση να προσφέρει για το γενικό καλό. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου αλλά και της Αιτ/νίας γενικότερα αλλά και σε άλλους Νομούς που με έχουν καλέσει για να παίξω. Σας εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου και εσάς και τους συνεργάτες σας να είστε καλά και να συνεχίσετε το πολύ καλό έργο που ξεκινήσατε.
 …………………………………………………………

Στις αρχές του 2010 έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του, ο Μάκης Αριστόπουλος και ο Κώστας τον εγκωμίασε με επιτάφιο τραγούδι

Έφυγε σε ηλικία 50 ετών ύστερα από τρίμηνη μάχη με την ασθένειά του, ο Μάκης Αριστόπουλος ένα από τα 5 αδέλφια του Κώστα Αριστόπουλου. ΄Ο αείμνηστος Μάκης ήταν ένα εξαίρετο παιδί και σπουδαίος καλλιτέχνης αφού έπαιζε κλαρίνο.
 Άφησε πίσω του 9 παιδιά. Ο  Κώστας  Αριστόπουλος ήταν πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον αδελφό και ο ανεπάντεχος χαμός τον γέμισε θλίψη. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τίτλο «Έχασα τον αδελφό μου» σε στίχους της ταλαντούχας στιχουργού Έφης Τασούλη, σε μουσική του Κώστα Αριστόπουλου και του εξαίρετου κλαρινίστα Μάκη Τσίκου. Στο τραγούδι αυτό φαίνεται ο πόνος και η θλίψη του Κώστα Αριστόπουλου για τον χαμό του αδελφού του Μάκη και η εφημερίδα μας έχει την τιμή να παρουσιάσει τους στίχους του πολύ συγκινητικού αυτού τραγουδιού.

Έχασα τον αδελφό μου

Έχω ένα πόνο στη καρδιά
ένα καρφί στα σωθικά μου.
Μάκη γιατί μ’αφήνεις μόνο
και απ’τή θλίψη μαραζώνω.

Πώς να γιατρέψω τον καημό μου
έχασα τον αδελφό μου.
Ο ουρανός νωρίς τον πήρε
και στον παράδεισο τον πήγε.

Μάκη Αριστόπουλε αδελφέ μου
δεν σε ξεχνάω εγώ ποτέ μου.
Έχω ένα πόνο στη καρδιά μου
πήραν το Μάκη από κοντά μου.

Θα σε θυμάμαι αδελφέ μου
πως να βαστάξω τώρα θέ μου.
Πώς να γιατρέψω το καημό μου
έχασα τον αδελφό μου.

Στίχοι: Έφη Τασούλη
Μουσική:Κώστας Αριστόπουλος-Μάκης Τσίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο