Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις αγορές της δυτικής Ελλάδας


Εντατικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στις αγορές της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την προστασία των καταναλωτών αλλά και την διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. Από τις αρχές Ιουνίου και με βάση τον προγραμματισμό ελέγχων...



...που έχει καταρτισθεί από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο, κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας και των κατά τόπους Τμημάτων Εμπορίου διενέργησαν σειρά ελέγχων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες με έμφαση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων.
     «Στόχος μας δεν είναι να μοιράσουμε πρόστιμα αλλά να εξυγιάνουμε το πλαίσιο της αγοράς και να προστατέψουμε τους καταναλωτές», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις, όταν εντοπίζονται παραβάσεις στην αγορά, δεν επιβάλλονται κυρώσεις αλλά τα στελέχη των Υπηρεσιών μας προχωρούν σε συστάσεις, με την υπόμνηση επανελέγχου ώστε να βεβαιωθεί ότι οι παραβάτες συμμορφώνονται».

   Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ελέγχθηκαν μέσα στον Ιούνιο 21 επιχειρήσεις (πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα πώλησης τροφίμων κ.λπ.). Ειδικότερα για τα πρατήρια υγρών καυσίμων έγιναν έλεγχοι των αντλιών, ογκομετρήσεις, λιτρομετρήσεις κ.α.

   Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έγινε έλεγχος σε 16 επιχειρήσεις, στη μεγάλη πλειονότητα τους πρατήρια βενζίνης χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρές αγορανομικές παραβάσεις.

    Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ελέγχθηκαν 14 επιχειρήσεις, ορισμένες εξ αυτών ύστερα από καταγγελίες που υπεβλήθησαν στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σε δυο περιπτώσεις υπεβλήθησαν μηνυτήριες αναφορές και σε μια περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο καφέ μπαρ, εστιατόρια και πρατήρια υγρών καυσίμων.

   Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Επίσης, από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και λαϊκές αγορές και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός ασφάλειας των διατιθέμενων τροφίμων.

   Συνολικά, έγιναν 13 δειγματοληψίες φυτικών προϊόντων, 31 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές, 3 κρεοσκοπικοί έλεγχοι, 10 έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ με έμφαση σε εισαγόμενα αγροτικά είδη, 30 έλεγχοι για την έκδοση υγειονομικών πιστοποιητικών για εξαγωγές σε τρίτες χώρες και ένας έλεγχος σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης για εξαγωγές σε τρίτες χώρες. 

    Ακόμα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί, έγιναν 28 ποιοτικοί έλεγχοι σε εξαγόμενα φυτικά προϊόντα και δειγματοληψίες σε οινοποιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο