Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αμφιλοχία: 24χρόνος προτίμησε τον πνιγμό παρά την Αστυνομία!

Ο νεαρός 24χρόνος από το χωριό Κατσικάς των Ιωαννίνων πνίγηκε στην Αμφιλοχία, προσπαθώντας να αποφύγει την Αστυνομία.

Τα αίτια που οδήγησαν νεαρό άτομο με καταγωγή από χωριό Κατσικάς των Ιωαννίνων να πέσει στο λιμάνι της Αμφιλοχίας με τραγική κατάληξη τον πνιγμό του, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Το συμβάν είναι πρωτοφανές καθώς ο νεαρός επέλεξε να πέσει στον Αμβρακικό...
...(εν μέσω πλήθους κόσμου τις πρωινές ώρες) για να αποφύγει το μπλόκο των Αστυνομικών της Αμφιλοχίας στο κέντρο της πόλης.
   Λίγο πριν ο νεαρός δεν σταμάτησε σε τροχονομικό έλεγχο που επιχειρήθηκε να του γίνει (για ιδιαιτέρως επικίνδυνη οδήγηση) στο Ρίβιο, όποτε το επόμενο «ραντεβού» του με τις αστυνομικές αρχές στήθηκε στην Αμφιλοχία. 
    Εκεί όμως στο σήμα των ανδρών της Τροχαίας εγκατέλειψε το όχημά του, έπεσε στη θάλασσα και μετά από δεκάλεπτη μάχη με τα κύματα πνίγηκε (αν και κατά τα φαινόμενα γνώριζε κολύμπι). 
    Σημειωτέον ότι πριν πέσει στη θάλασσα  πέντε αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συγκρατήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν καθότι  ο ίδιος εύσωμος και γυμνασμένος τους ξέφυγε. Όταν τον προσέγγισαν λιμενικοί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του
   Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τις πτυχές της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης και ψάχνουν την άκρη του νήματος στην οποία ίσως οδηγήσει κάποιο εύρημα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες ο νεαρός ξεκίνησε το ταξίδι το από την Αθήνα ενώ έκανε στάση και στη Ναύπακτο.


Το Δελτίου τύπου από το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ έχει ως εξής:
Πνιγμός στην Αμφιλοχία
    Σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011, στις 11:15, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας, από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ότι κάποιος άνδρας (αγνώστων στοιχείων) βούτηξε στη θάλασσα, έμπροσθεν κυκλικού κόμβου Αμφιλοχίας. 
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου στη περιοχή του 94ου χιλιομέτρου Εθνικής οδού Αντιρρίου Αμφιλοχίας, ενώ κατόπιν ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς την πόλη. 
    Το όχημα του τελικά ακινητοποιήθηκε από προσωπικό του Σταθμού Τροχαίας και Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και στη συνέχεια ο άνδρας εξήλθε του οχήματος και βούτηξε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
    Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής και του Αστυνομικού Τμήματος επιβιβάσθηκαν σε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος και κατόπιν έρευνας της θαλάσσιας περιοχής τον εντόπισαν να επιπλέει σε θέση πρόσθια, χωρίς τις αισθήσεις του.
    Αφού τον περισυνέλεξαν, τον μετέφεραν στο λιμάνι και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
    Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Π.Π.Ν. Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 24 ετών.
    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική αρχή Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο