Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Τα νέα του Δρυμού», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμιωτών (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας)


Κυκλοφορεί το 24ο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Τα νέα του Δρυμού», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμιωτών Αιτωλοακαρνανίας, με πλούσια ύλη, με ενδιαφέροντα νέα και αξιόλογα άρθρα για το χωριό Δρυμός του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και με κεντρικό θέμα: Ξεκίνησε η κατασκευή του ΧΥΤΑ Παλαίρου. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο πρώην Δήμος Παλαίρου έχει καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και αναμενόταν η απόφαση το 2009 και τονίζει ότι δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί απόφαση...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ



 αλλά η κατασκευή του ΧΥΤΑ ξεκίνησε και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά στη θέση «Κακοπετριά». Και επισημαίνει: Κατά την γνώμη μας όμως προκύπτουν δύο μεγάλα ερωτήματα. 1) Ο ΧΥΤΑ Παλαίρου θα δέχεται σκουπίδια προερχόμενα από τους δύο Δήμους του Ξηρομέρου ή και από άλλο γειτονικό Νομό π.χ τη Λευκάδα; και 2) Γιατί το θέμα τη κατασκευής του ΧΥΤΑ Παλαίρου δεν ήρθε μέχρι σήμερα που εκδίδεται η εφημερίδα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-βόνιτσας;

Στη πρώτη σελίδα επίσης υπάρχουν τα θέματα: Η εργολαβική σύμβαση και η τεχνική μελέτη των πλατειών του Δρυμού, απογραφή πληθυσμού 2011-Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, Ψηφίστηκε τελικά ο πρώτος προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του νέου Δήμου Ακτίου-βόνιτσας αφού ενσωματώθηκαν προτάσεις και της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου και ξεχωρίζει μια εκπληκτική συνέντευξη που παραχώρησε ο καταξιωμένος κλαρινίστας Παναγιώτης Πλαστήρας στον  αρχισυντάκτη της εφημερίδας Κουτρούμπα Γιώργο.

Γράφει για τον Πλαστήρα: ο Παναγιώτης Πλαστήρας έχει μεγάλη διαδρομή στο χώρο του Δημοτικού Τραγουδιού αφού από μικρός έμαθε την τέχνη του κλαρίνου και στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά. Έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους και cd με γνωστούς τραγουδιστές. κορυφαία στιγμή είναι η επιλογή του Παναγιώτη Πλαστήρα από τον μεγάλο μουσικό Μίκη θεοδωράκη για να ερμηνεύσει ενορχηστρωμένα τραγούδια του με κλαρίνο. Αυτό που διαπίστωσα στις συναντήσεις με τον Παναγιώτη είναι ότι εκτός από πολύ καλός μουσικός είναι και ένα πολύ καλό και σεμνό παιδί.

Η έκδοση της εφημερίδας είναι δωδεκασέλιδη (12) με πλούσια θεματολογία και οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν: Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του πρωθιερέα Γεώργιου Κατσαούνη, ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΑΙΟΙ η οικογένεια των αγώνων και των θυσιών στα 1821 του Νίκου Μήτση, ένα αξιόλογο επίκαιρο άρθρο με τίτλο «Ποια ήταν η πραγματική ψωροκώσταινα;»
(Πάρτε μια μικρή γεύση: Η Ψωροκώσταινα, ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας και μάλιστα μια ηρωική και αξιέπαινη γυναίκα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία της πατρίδος. Όταν το 1821 καταστράφηκε η πόλη των Κυδωνιών, της Μικράς Ασίας, μετά από την αποτυχημένη επαναστατική κίνηση που επιχειρήθηκε, ο πληθυσμός της σφάχτηκε και το σύνολό του εγκατέλειψε την όμορφη πόλη με ντόπια ή ψαριανά καράβια. Στην χαλασιά αυτή κατάφερε να σωθεί η Πανωραία Χατζηκώστα, μια όμορφη αρχόντισσα με μεγάλη περιουσία. Κατά αγαθή συγκυρία ένας ναύτης τη βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασαν σ’ ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.
Τόσο τον άντρα της, τον Κώστα Αϊβαλιώτη, που ήταν πάμπλουτος έμπορος, όσο και τα παιδιά της, τους έσφαξαν μπρος τα μάτια της οι Τούρκοι. Στα Ψαρά λοιπόν, όπου βρέθηκε (γι’ αυτό ονομάστηκε Ψαροκώσταινα) πάμφτωχη και ολομόναχη…). 

Επίσης μπορούν να διαβάσουν: Η εργολαβική σύμβαση των πλατειών του Δρυμού, τις γιορτές που διοργάνωσε ο σύλλογος, τα νέα του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, πασχαλινές ευχές, κ.α.

Όσοι θέλουν μπορούν να πάρουν την εφημερίδα στέλνοντας τα στοιχεία τους στη διεύθυνση: Τα νέα του Δρυμού, Κίρκης 2, 16232 Βύρωνας, ή στέλνοντας e-mail:kutruge@otenet.gr  ή επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο Καλό Πάνο: 6979335501και τον αρχισυντάκτη και ψυχή της εφημερίδας Κουτρούμπα Γιώργο: 6974480337.

Εσείς που διαθέτετε INTERNET, σας δίνεται η δυνατότητα να διαβάζετε από τους πρώτους κάθε νέο φύλλο της εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή στο Blog Δρυμός: http://cpt.pblogs.gr/ 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο