Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Λεωνίδας Χολέβας: Ο βετεράνος Μαραθωνοδρόμος του Ξηρομέρου!

Ο Λεωνίδας Χολέβας γεννήθηκε στο Στρογγυλοβούνι (Δήμος Ξηρομέρου) ασχολείται ενεργά με τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και παίρνει μέρος σε δεκάδες αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει συνδέσει την ζωή του, με την αγάπη του για το τρέξιμο και προπονείται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι εξακολουθεί να τρέχει σε ηλικία 55 ετών ακόμα και την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, τον δυσκολότερο αγώνα τρεξίματος στον κόσμο...

 Είναι βετεράνος Μαραθωνοδρόμος, με πάμπολλα αθλητικά μετάλλια στο ενεργητικό του και με πολλά ατομικά ρεκόρ μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου.

Ο Λεωνίδας Δημ. Χολέβας πρόσφατα πήρε μέρος στο μαραθώνιο της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου 2010 και με μεγάλα ψυχικά αποθέματα στα δύσκολα κατάφερε να τερματίσει. Επίσης πήρε μέρος την Κυριακή 20 Μαρτίου στον 4ο Ημιμαραθώνιο δρόμο στη μνήμη του μεγάλου Αγρινιώτη δρομέα Μιχάλη Κούση, απόσταση 21,1 χλμ, από το χωριό Δογρί Τριχωνίδας και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο, καθώς και στον προχθεσινό αγώνα θυσίας στο Μεσολόγγι.

Εμείς να πούμε στο Λεωνίδα, Συγχαρητήρια και σε ανώτερα επιτεύγματα για να προβάλλει πάντα τη γενέτειρα του το Ξηρόμερο!











1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο