Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα την άνιση παροχή ορθοπεδικών βοηθημάτων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συνυπογραφή των βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Βούρου Γιάννη, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνας, Θεοδωρίδη Ηλία, Στασινού Παύλου και Χατζηοσμάν Αχμέτ, με θέμα την «άνιση παροχή ορθοπεδικών βοηθημάτων».
Στην ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, οι κ.κ. βουλευτές αναφέρουν ότι «είναι γνωστή σε όλους, η έλλειψη...

 συντονισμού παροχής υπηρεσιών και μέσων, από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία προς τους αναπήρους. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης αταξίας που γεννά και αδικίες και ανισότητες παροχών, είναι ο αναχρονιστικός τρόπος παροχής των ορθοπεδικών βοηθημάτων. Αποκορύφωμα της σπατάλης και της διαπλοκής στο χώρο της παροχής ορθοπεδικών βοηθημάτων είναι η έλλειψη ενιαίων προδιαγραφών παροχής τους από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η έλλειψη Παρατηρητηρίου Τιμών και η απουσία συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Συνέπεια των ως άνω απαράδεκτων συνθηκών λειτουργίας είναι να συνεχίζεται το «πάρτι» υπερτιμολόγησης και άλλων τινών αδιαφανών διαδικασιών εις βάρος του δημοσίου χρήματος και εις βάρος του καλώς νοούμενος συμφέροντος των αναπήρων».

Καταλήγοντας στην ερώτησή τους, οι κ.κ. βουλευτές ερωτούν σε ποια ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα θα προβεί το Υπουργείο ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και καθιστούν το πολιτικό σύστημα υπόλογο για αδυναμία και ανικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο