Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Άγιος Γεώργιος Πόρτας, στη Μπαμπίνη

Γιορτάστηκε και φέτος Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, η ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού, στο ιστορικό μοναστήρι του Άγιου Γεώργιου Πόρτας στη Μπαμπίνη. Σήμερα ανήμερα της γιορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία...

 μετά αρτοκλασίας με την παρουσία πλήθος πιστών, στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος του χωριού Ζώης Κακιώνης και οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα του Τροπαιοφόρου και αντάλλαξαν ευχές.
Όσοι είχανε την τύχη να βρεθούμε στο μοναστήρι του Αι Γιώργη, η φύση τους αποζημίωσε αφού τα πάντα μοσχοβολούσαν, όλα ήταν ανθισμένα και τα χρώματα της φύσης ήταν πανέμορφα.
Όμως εδώ να επισημάνουμε ότι ή πρόσβαση στο μαγευτικό μοναστήρι είναι δύσκολη, αφού ο δρόμος είναι χωματόδρομος γεμάτος λακκούβες και οι κάτοικοι της Μπαμπίνης εδώ και χρόνια προσπαθούν να πείσουν τους ιθύνοντες ότι δικαιούνται το αυτονόητο: Άσφαλτο για το μνημείο της χριστιανοσύνης τον Αι Γιώργη και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη νέα δημοτική αρχή ή σε ένα... θαύμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο