Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Tο Στρατόπεδο στο Μεσολόγγι πρέπει να παραμείνει

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα την διατήρηση του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρου Εκπαίδευσης.
Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζητά από την Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης ή υποβάθμισης του Στρατοπέδου, και να τηρήσει τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί για την διατήρηση του ως έχει...

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου η φημολογία, περί κλεισίματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, στο πλαίσιο ενός «Στρατιωτικού Καλλικράτη».

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αναφέρεται και σε πρόσφατο δημοσίευμα έγκυρης Ημερήσιας Εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, το Υπουργείο Άμυνας εξετάζει το κλείσιμο επτά Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς, μεταξύ των οποίων και το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, βάσει οικονομοτεχνικής μελέτης που διαθέτει.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν εξαιρετικά δυσμενής για την Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού θα υποβάθμιζε την περιοχή και θα αναιρούσε στην πράξη τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της Ηγεσίας του Υπουργείου για την μη υποβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Η συνέχιση της λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης, είναι απαραίτητη τόσο σε συμβολικό επίπεδο, λόγω της πλούσιας Ιστορίας που διαθέτει η Ι.Π.Μεσολογγίου, όσο και σε ουσιαστικό, αφού αποτελεί πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Το στρατόπεδο της Ι.Π.Μεσολογγίου πρέπει να παραμείνει και να διατηρηθεί ως έχει, ώστε να εκπληρώνει το ρόλο και τον στόχο της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων, όπως κάνει τόσα χρόνια με επιτυχία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο