Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Kατούνα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου

Μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα γιορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα η 25 Μαρτίου στην Κατούνα.
 Πλήθος κόσμου παρέστη στη λειτουργία, στη δοξολογία και κατέβηκε στον κεντρικό δρόμο για να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση. Μετά ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού χορευτικές εκδηλώσεις…




Σήμερα το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της μεγάλης εορτής, έγινε στο Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο επίσημη Δοξολογία απο τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη, παρουσία του Αντιδημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Τζαβαλά Δημητρίου, του Προέδρου Κασούρα Κώστα, του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο δήμο Αποστολάκη Γιώργου, των δημοτικών συμβούλων, των αρχών της περιοχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των προέδρων των Τοπικών κοινοτήτων του Π. Δήμου Μεδεώνος, των φορέων και του λαού της Κατούνας.


Μετά την προαναφερόμενη δοξολογία, οι αξιωματούχοι και οι λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών του Νομού μετέβησαν στο Ηρώο της πλατείας και κατέθεσαν τα τιμητικά στεφάνια.

Ξεχωριστή και συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η δημοσιογράφος Δήμητρα Νταγιάντα διάβασε τα ονόματα των ηρώων που με τη θυσία τους και το αίμα τους καθαγίασαν τα ιερά χώματα του Ξηρομέρου.

Ακολούθως πήγαν οι επίσημοι και στάθηκαν εμπρός στο κτήριο του π. Δήμου Μεδεώνος και παρακολούθησαν την παρέλαση. Παρέλασαν με τη σειρά, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κατούνας και στο τέλος παρέλασε φορώντας παραδοσιακές στολές το χορευτικό των αρματωμένων Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας «Σταυραετοί των Αγράφων» το οποίο και καταχειροκροτήθηκε.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί στην πλατεία από το χορευτικό της ενορίας του Αγίου Αθανασίου, από συλλόγους και φορείς.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο