Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή με θέμα την Οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Προς όσους κατηγορούν σήμερα την χώρα μας στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι στην Ελλάδα παρεδόθησαν όλα στο βωμό της διαφθοράς, ανέφερε πως είναι οι ίδιες χώρες, που μας κατηγορούν και επιθυμούν την τιμωρία μας, που δίδαξαν προσφάτως στη παγκόσμια οικονομία τους σύγχρονους μηχανισμούς της διαφθοράς δια μέσου των εταιρειών τους (Siemens).

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατά την ομιλία του στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή...

 με αντικείμενο συζήτησης «ανταλλαγή απόψεων με αντιπροσωπεία της Ειδικής Επιτροπής για τη Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση (CRIS) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αφού προηγουμένως καλωσόρισε τους αντιπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στον έντονο προβληματισμό που προκαλεί ο ευρωσκεπτικισμός, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος συρρικνώνοντας το ευρωπαϊκό όραμα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παραβίαση, αποδυνάμωση και απαξίωση του Xάρτη των κοινωνικών δικαιωμάτων, στο βωμό της λογικής της αγοράς η οποία επιθυμεί να επιβάλλει ένα νέο μοντέλο κινέζικου τύπου στις Ευρωπαϊκές Κοινωνίες, αντί να επιβάλλει η Ευρώπη την εξαγωγή του κοινωνικού της μοντέλου σχεδιάζοντας για την παγκόσμια κοινωνία καλύτερες συνθήκες ζωής και προωθώντας ανθρώπινες κοινωνικές αξίες.

Προς όσους κατηγορούν σήμερα την χώρα μας στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι στην Ελλάδα παρεδόθησαν όλα στο βωμό της διαφθοράς, ανέφερε πως είναι οι ίδιες χώρες, που μας κατηγορούν και επιθυμούν την τιμωρία μας, που δίδαξαν προσφάτως στη παγκόσμια οικονομία τους σύγχρονους μηχανισμούς της διαφθοράς δια μέσου των εταιρειών τους (Siemens).

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι μας κατηγορούν, για την κατασπατάληση των εκταμιευθέντων δανείων, τα οποία μας ενέκριναν αναγκάζοντας μας να αποδεχθούμε σιωπηρώς ότι μεγάλο μέρος των δανειζόμενων χρημάτων θα επιστραφεί στις αγορές τους υπό μορφή αγοράς εθνικών τους οπλικών συστημάτων. Συγκεκριμένα το 4,5% του ελληνικού Α.Ε.Π. οδηγείται στην αγορά όπλων, ενώ από το 1981 έως και σήμερα τα σύνορά μας παραμένουν το ίδιο ανασφαλή ως ήταν. Με τις δεσμεύσεις της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, αποδεχτήκαμε την παραμονή στην χώρα μας περίπου 2 εκατομμύριων μεταναστών δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά στον τόπο μας, χωρίς ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει ασκώντας πίεση στην γείτονα Τουρκία για περιορισμό της εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως ανέφερε, ότι ένα ακόμα ζήτημα που βιώνουμε τις τραγικές συνέπειές του είναι η πτώση της ελληνικής παραγωγής. Όταν εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 80% της κατανάλωσης του φαρμάκου το παρήγαγαν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Σήμερα καλύπτουν μόνο το 13% ενώ το υπόλοιπο καλύπτουν κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκές εταιρείες. Όταν εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαμε 6 εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών ειδών ενώ σήμερα τα αγοράζουμε όλα από τη Γερμανία και τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες. «Και μας λέγουν σήμερα ότι παραβιάσαμε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Δεν το παραβίασε η Γερμανία και η Γαλλία το 2003; Επειδή ήταν η Γερμανία και η Γαλλία δεν ομίλησε κανείς.»

Ο κ. Κουρουμπλής στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ότι παρόλη την κρίση το Ευρωπαϊκό όραμα παραμένει η μόνη σανίδα σωτηρίας για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο