Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο σε δικαιούχους γεωργούς


Στα 5.000 ευρώ ορίζεται το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για τους δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 και μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη...


Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της τελευταίας τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013, «το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο σε δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, στο πλαίσιο των προωθούμενων στοχευμένων δράσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη στήριξη των καπνοπαραγωγών».
Ακόμη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν ολοκληρώσει τις διοικητικές πράξεις εφαρμογής του νέου Μέτρου της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και θα ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων νέων δικαιούχων.
Δικαιούχοι του μέτρου είναι γεωργοί, αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης ηλικίας 55 έως 63 ετών, με δυνατότητα αποζημίωσης μέχρι 10 έτη και μέχρι την ηλικία των 65 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο