Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μονοήμερη εκδρομή Δελφοί-Αράχωβα από την Ένωση Κανδηλιωτών

Δίστομο- Μοναστήρι του Οσίου Λουκά- Αράχωβα- Δελφοί
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, Αναχώρηση 8:00 π.μ. από Ομόνοια, Αθήνα.



Η Ένωση Κανδηλιωτών (Δήμος Ξηρομέρου) θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, μονοήμερη εκδρομή με προορισμό Δίστομο - Μοναστήρι του Οσίου Λουκά - Αράχωβα και Δελφοί.
Ραντεβού: Στις 8:00 το πρωί έξω απο το "Ηondos center" στην ομόνοια, Αθήνα.
Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλ: 6942-056808...



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ:

ΔΙΣΤΟΜΟ
Προσκύνημα στο ιστορικό Δίστομο που είναι ο τόπος του θηριώδους εγκλήματος των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής στις 10/6/1944. Στην κορφή λόφου δίπλα στο χωριό βρίσκεται το Μαυσωλείο.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
Μετά το Δίστομο βρίσκετε το Στείρι και στην συνέχεια φτάνετε στον Όσιο Λουκά. Το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από τον ομώνυμο Όσιο και επεκτάθηκε κατά τον 11ο αιώνα, οπότε το οικοδομικό συγκρότημα απέκτησε και την πλήρη του μορφή, περίπου τη σημερινή. Στο κέντρο του βρίσκεται ο κεντρικός ναός αφιερωμένος στον Όσιο Λουκά, χαρακτηριστικό "οκτάγωνο" κτίσμα του 11ου αιώνα με εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά.

ΑΡΑΧΩΒΑ
Χειμερινό τουριστικό κέντρο που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω και του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού Η Αράχωβα είναι ένα ορεινό χωριό κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Παρνασσός σε υψόμετρο 950μ. στο νομό Βοιωτίας και απέχει περίπου 160 Km από την Αθήνα. Όμορφα πέτρινα σπίτια στενοί δρόμοι και πηγές ολόγυρα είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης. Σημαντικά είναι και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.

ΔΕΛΦΟΙ
Δελφοί ο ομφαλός της γης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο κέντρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στο μαντείο, όπου η Πυθία έδινε τους περίφημους χρησμούς της, θα επισκεφτειτε τον ναό του Απόλλωνα, το αρχαιολογικό μουσείο, τους θησαυρούς των Αθηναίων, την Κασταλία πηγή, το Γυμναστήριο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο