Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οικονομική κατάχρηση στον π. Δήμο Αλυζίας από υπάλληλο του Δήμου!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Συνείδηση» στον πρώην Δήμο Αλυζίας υπάλληλος φέρεται ότι εισέπραττε χρήματα για το νερό… αλλά δεν τα απέδιδε!!

«Σκάνδαλο απροσδιορίστου μεγέθους» έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου ο Γιάννης Λύτρας, με την αντιπολίτευση να ζητά πλήρη διαλεύκανση και την πλειοψηφία να δηλώνει ότι «το θέμα ερευνάται»...

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λύτρας ήταν αυτός που στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, το περασμένο Σάββατο, εκτός ημερησίας διατάξεως ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό θέμα:

- Δεκάδες κάτοικοι στην περιοχή της Αλυζίας, καίτοι είχαν κανονικά πληρώσει τους λογαριασμούς τους (νερό) καλούνται να πληρώσουν ξανά! Σύμφωνα με την καταγγελία, αυτό συμβαίνει διότι υπάλληλος που, απουσία οργανωμένης οικονομικής – ταμειακής υπηρεσίας, είχε την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα, εισέπραττε μεν τα χρήματα απ’ τους πολίτες, δεν τα απέδιδε όμως ως όφειλε.

- Οι κάτοικοι στον πρώην Δήμο Αλυζίας πλήρωναν δηλαδή απ’ ευθείας στο Δήμο και στη συνέχεια θα έπρεπε να κοπούν τα διπλότυπα και να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά στην οικεία Δ.Ο.Υ.

- Αυτό λοιπόν φαίνεται ότι συστηματικά και επί μακράν δεν συνέβαινε, τουλάχιστον όχι πάντα. Με την ενοποίηση των δήμων (Καλλικράτης) και την ηλεκτρονική τους διασύνδεση, τα «κενά», θα φαίνονταν αυτόματα.

- Υπήρξε έτσι προσπάθεια να αποκατασταθεί μέρος του προβλήματος, με την ταυτόχρονη, αλλά ετεροχρονισμένη, εμφάνιση πληρωμών περίπου 60 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους αρκετοί επώνυμοι της ευρύτερης περιοχής, όπως π.χ. δημοτικοί σύμβουλοι που θα μπορούσαν να… δημιουργήσουν θέμα.

- Ανάμεσα σ’ αυτά τα ονόματα ήταν και του κ. Γιάννη Λύτρα, ο οποίος και έχοντας πληρώσει μήνες πριν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί και περιέγραψε τα ως άνω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί, ο δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς δήλωσε γνώστης του θέματος και είπε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα.

- Σε δήλωσή του στη «Σ» ο κ. Σαμαράς τονίζει: «Το θέμα ερευνάται. Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα».

Να σημειωθεί πάντως ότι απ’ την αντιπολίτευση τίθενται πλέον άλλα ερωτήματα, όπως το σχετικό με το «ποιος κάνει την έρευνα και ποια αρμόδια αρχή έχει ενημερωθεί;», για τα οποία ο κ. Λύτρας τονίζει ότι απαντήσεις δεν δίνονται.

Πηγή: Εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο