Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο π. Δήμαρχος Αστακού Π. Στάϊκος απαντά σε δημοσίευμα







Την απάντησή του σε δημοσίευμα δίνει ο πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, στο Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS. Αφορμή κατέστη η ανώνυμη ανάρτηση σε ιστολόγια σχετική με τη κατασκευή στεφανιών... από υπαλλήλους του Δήμου Ξηρομέρου. Ιδού τι αναφέρει η επιστολή...



Αστακός 29/3/2011
ΠΡΟΣ : Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Αγαπητέ ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια ίδρυσης του Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας. Στην εποχή της πληροφορίας οι δημοσιεύσεις μέσα από τα Blogs, όταν γίνονται με ήθος και παρρησία (δηλαδή ενυπόγραφα), ενδυναμώνουν τον κοινωνικό έλεγχο στην τοπική αυτοδιοίκηση, με συνεπαγωγή την ισχυροποίηση της Δημοκρατίας και την προστασία του Δημοσίου Χρήματος-Δημοσίου Συμφέροντος.

Ανυπόγραφα κείμενα με υπονοούμενα, λάσπη και συκοφαντίες δεν μπορούν να έχουν θέση στον Δημόσιο διάλογο, αφού ως προϊόντα κόμπλεξ και φθόνου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπηρετούν τον λαϊκισμό, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και τελικά την αποστασιοποίηση από τα κοινά.

Εμένα ο κοινωνικός έλεγχος όχι μόνο δεν με ενοχλούσε και δεν με ενοχλεί, αλλά τον επιζητούσα γιατί πίστευα, ότι εκτός από το Δημόσιο Συμφέρον προστάτευε και την δική μου αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα την πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία μου.

Άλλο όμως κοινωνικός έλεγχος και άλλο λαϊκισμός, λασπολογία και συκοφαντία. Αυτός ο Αστακινός ή Αστακιώτης, παραπληροφορητής–λαϊκιστής–συκοφάντης θα πρέπει να ξέρει, ότι ό Πρώην Δήμος Αστακού είχε Διπλογραφικό Δημόσιο Λογιστικό Σύστημα και όλα τα εντάλματα για δαπάνες υπόκειντο σε προληπτικό έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος ενέκρινε την Δαπάνη για τρία μόνο στεφάνια.

 Ένα για τον Δήμαρχο, ένα για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα για τον εκπρόσωπο της Νομαρχίας. Επειδή όμως μας ζητούσαν στεφάνια και η Αστυνομία, το Λιμενικό, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης και άλλων φορέων στον Αστακό και στην Παλαιομάνινα, τα υπόλοιπα τα πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου, ώσπου πέρυσι ανακαλύψαμε ένα μέρος στο Βασιλόπουλο όπου έχει πολλές δάφνες και ο κύριος Σταύρου, τον οποίο ο εν λόγω κύριος χαρακτηρίζει κολλητό μου, Εθνικό εργολάβο κλπ, πήγε εντελώς εθελοντικά, όπως έκανε και στις κατασβέσεις πυρκαγιών, βλάβες δικτύων κλπ και μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου στο αμαρτωλό «αμαξοστάσιο- τολ» και κατασκεύασαν τα στεφάνια και ο Δήμος Αστακού δεν πλήρωσε ούτε ένα ΕΥΡΩ.

Το ίδιο έγινε και φέτος με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κύριο Σαμαρά και δεν πλήρωσε πάλι ο Δήμος ούτε ένα ΕΥΡΩ. Αυτά τα περί 400 ΕΥΡΩ και τα συναφή δεν είναι απλώς ψευδή ή φανταστικά, αλλά λάσπη και συκοφαντία που πετά αυτό το νούμερο, το οποίο νομίζει πως έτσι αποκτάει πολιτική και κοινωνική οντότητα.

Όσο για το αμαρτωλό τολ όπως λέει, θέλω να σας γνωρίσω, ότι πέρυσι τον Ιούνιο λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι μας έσπασαν τα τζάμια, τους καθρέφτες και τα παρ μπριζ από τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του Δήμου τα οποία (τυχαίο άραγε; Δεν νομίζω.), όπως των περισσοτέρων Δήμων ήταν σταθμευμένα σε υπαίθρια γκαράζ, προκαλώντας ζημιές κάποιων χιλιάδων ΕΥΡΩ.

Έτσι αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αυτή την αποθήκη τολ με 500 ευρώ τον μήνα, για να προστατεύσουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα (συνολικά 14) του Δήμου. Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το αμαρτωλό του θέματος. Μήπως αυτός που έσπαγε τα αυτοκίνητα ήταν ο εν λόγω κύριος; Η με την φασιστική του συμπεριφορά όπλιζε το χέρι κάποιων άλλων που τα έσπαγαν; Όπως και να έχει ο εν λόγω κύριος είναι απλά ένα δυστυχισμένο ανθρωπάκι που δεν αξίζει ούτε να τον φτύσουμε.

Σας στέλνω το φυλλάδιο του απολογισμού, στο οποίο φαίνονται τα 12 μηχανήματα που αποκτήθηκαν στην τετραετία και κάποιες φωτογραφίες από σπασίματα που έχω. Αλήθεια ξέρετε πολλούς Δήμους με πληθυσμό 7.000 κατοίκους μέσα σε μια τετραετία να απέκτησαν αυτό τον στόλο άριστων αυτοκινήτων και μηχανημάτων; Το Δημαρχιακό αυτοκίνητα βέβαια, το οποίο δεν ήταν για τις βόλτες του Δημάρχου, αλλά για κάθε ανάγκη του Δήμου ήταν ένα σεμνό και ταπεινό NISSAN 1.400 κυβικά, το οποίο δεν έχει ούτε RADIO-CD. Τυχαίο άραγε; Δεν νομίζω.

Με τιμή
Dr Παναγιώτης Στάϊκος
Ειδικός Γενικός Ιατρός
Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

...................................................................................................................................................

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να βγάλουνε καλύτερα συμπεράσματα οι Αναγνώστες μας. Πρώτα δημοσιεύτηκε σε Blog ανώνυμο δημοσίευμα που περιείχε υπονοούμενα σχετικά με τη κατασκευή στεφανιών... από υπαλλήλους του Δήμου Ξηρομέρου για την 25η Μαρτίου. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS δημοσίευσε την επιστολή με επιφύλαξη λέγοντας ότι: «Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε το περιεχόμενο της καταγγελίας, μιας και δεν μπορούμε να ελέγξουμε το αληθές της συγκεκριμένης καταγγελίας. Θα προτιμούσαμε καταγγελίες να έρχονται επώνυμες, αλλά και ανώνυμες τις δημοσιεύουμε με το σκεπτικό ότι είμαστε στη διάθεση της δημοτικής αρχής να αναρτήσουμε αμέσως την απάντηση της».
 Ας δούμε όμως την ανώνυμη καταγγελία:

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μάθαμε πως έντονα διαμαρτυρήθηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την έλλειψη προσωπικού... και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως ότι για όλα τα κακά της δημοτικής αρχής φταίει η έλλειψη προσωπικού. Δύο μέρες πριν οι εργάτες του Δήμου με εντολή του Δημάρχου στο αμαρτωλό κτήριο (τολ) του Μανωλόπουλου!!! κατασκεύαζαν τα στεφάνια που θα κατέθετε η δημοτική αρχή στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την κατασκευή των στεφάνων είχε αναλάβει εργολαβία έναντι το ποσό των 400 ευρώ ο εθνικός μας εργολάβος, κολλητός του πρώην Δημάρχου.

Οι Δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου είναι και υπάλληλοι του εθνικού μας εργολάβου κ. Σαμαρά; από την μία διαμαρτύρεστε για έλλειψη προσωπικού και από την άλλη τους λίγους υπαλλήλους που έχετε τους κάνετε κακή διαχείριση προς όφελος κολλητών και υποχρεώσεων!!!

Κατά την διάρκεια της κατασκευής των στεφάνων πέρασε για να επιβλέψει τις εργασίες η αντιδήμαρχος και σύζυγος του Δημάρχου η οποία είχε πλήρη γνώση της υπόθεσής, αλλά έκανε το κορόιδο. Έτσι δεν είναι κα. Σαμαρά; καληνύχτα και καλή τύχη Ξηρόμερο!!!

Αστακηνός ή Αστακιώτης
......................................................................................................................................................

Αμέσως μετά τη δημοσίευση απάντησε ο Λιβάνης Φώτης
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου:

ΛΙΒΑΝΗΣ ΦΩΤΗΣ: «Η καταγγελία για την κατασκευή των στεφανιών είναι πέρα για πέρα ψεύτικη και γι' αυτό είναι ανώνυμη»

Πριν απ' όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την δημιουργία του νέου σας blog και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και θετική συνεισφορά στην ενημέρωση των πολιτών του τόπου μας. Έρχομαι να συμφωνήσω με την βασική σας αρχή ότι τα σχόλια και οι καταγγελίες θα πρέπει να είναι επώνυμες για να είναι έτσι πιο αληθινές και πιο ωφέλιμες. Όσο αφορά την ανώνυμη καταγγελία θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω :

1. Ο δήμαρχος και εγώ προσωπικά στην ομιλία μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρόμερου που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες τονίσαμε ότι για την όχι καλή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου οι λόγοι είναι πολλοί και όχι σίγουρα αυτός που κακόβουλα αναφέρει ο καταγγέλλων για να στοιχειοθετήσει την ψεύτικη καταγγελία του και συγκεκριμένα αναφέραμε:

α. Η έλλειψη προσωπικού. Σας αναφέρω ότι ο νέος Δήμος Ξηρομέρου λειτουργεί με λιγότερο διοικητικό προσωπικό ακόμα και σε σχέση με τον πρώην Δήμο Αστακού.

β. Τα υπέρογκα χρέη και οι οφειλές των τριών πρώην δήμων που συνενώθηκαν και κάνουν την κατάσταση αφόρητη.

γ. Οι νέες αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς την απαραίτητη οικονομικοτεχνική υποστήριξη από την κρατική εξουσία.

δ. Αντί για γενναία οικονομική στήριξη του εγχειρήματος Καλλικράτη μειώνεται η τακτική επιχορήγηση και ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν μπει στα ταμεία του δήμου όχι η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ του 2011 αλλά ούτε η τετάρτη του 2010 που μάλλον δεν φαίνεται να έρχεται.

Όσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη καταγγελία για την κατασκευή των στεφανιών είναι πέρα για πέρα ψεύτικη και γι' αυτό είναι ανώνυμη. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε προσφορές από δυο καταστήματα του Αστακού για την κατασκευή δεκαπέντε στεφανιών με τα ποσά των 350 και 525 ευρώ αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας ήταν η κατασκευή των δεκαπέντε στεφανιών να κοστίσει στο δήμο το ποσό των 0 ευρώ. Ο καθένας μας μπορεί εύκολα αυτό να το διαπιστώσει από την κατάσταση εξόδων του δήμου μας. Όλα τα αλλά ειναι ανεύθυνα και το μόνο που προσφέρουν είναι κακές υπηρεσίες στο δήμο και στους πολίτες του.

Λιβάνης Φώτης

Υ.Γ. Ενώ ο Κ. Αστακηνός η Αστακιώτης μας λέει για το τι δήθεν είπε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις Φυτείες δεν μας αναφέρει ποιο ήταν το βασικό θέμα στη συνεδρίαση αυτη. Σας ενημερώνω ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης αυτής ήταν ο ορισμός των δημοτικών τελών όπου η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ τους. Πιστεύω ότι αυτά είναι τα βασικά και κύρια και όχι οι κακοήθεια και η στρέβλωση της αλήθειας.

Λιβάνης Φώτης
Αντιδήμαρχος-Πρόεδρος οικονομικής
επιτροπής Δήμου Ξηρόμερου
....................................................................................................................................................

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση του Δήμου Ξηρομέρου για το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: «Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος ελέγχουν σχολαστικά κάθε δαπάνη του Δήμου»

Αγαπητοί Κύριοι

Σήμερα στο ιστολόγιο σας εμφανίστηκε ανώνυμο δημοσίευμα σχετικό με τη κατασκευή στεφανιών... από υπαλλήλους του Δήμου, για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Η αντιπολιτευτική διάθεση ορισμένων ξεπερνά τη πραγματικότητα και οδηγεί σε ψεύδη και συκοφαντίες.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι για τη κατασκευή των στεφανιών δεν διατέθηκαν χρήματα. Συγκεκριμένα πήραμε προσφορά για τη κατασκευή έντεκα στεφανιών στο ποσό των 450 ευρώ. Ο Δήμαρχος δεν συμφώνησε και ζήτησε από υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητος του Δήμου, να ετοιμάσουν τα στεφάνια με προσωπική εργασία , πράγμα το οποίο έγινε.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον ανησυχούν ανώνυμο αλλά και τους αναγνώστες σας ότι η Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος ελέγχουν σχολαστικά κάθε δαπάνη του Δήμου, η δε Αντιδήμαρχος εκτελεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλει η θέση της και οι καλοπροαίρετοι δημότες το βλέπουν αυτό στη καθημερινότητά τους .
Σας ευχαριστούμε για τη δημοσίευση
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ξηρομέρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο