Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φυτειών: Οργή και την αγανάκτηση για την προτεινόμενη κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Φυτειών, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Λ.Τ Γυμνασίου Φυτειών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με θέμα τη συνέχιση της λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων...

Στη συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν:
• Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μακρυπίδης Α.
• Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κ.Γαζέτας Π.
• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:κ. Κατσιπάνος Α., κ.Τζαχρήστας Π., κ.Ψηλός Π.
• Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ.Φλωρόπουλος Ι.
• Ο Διευθυντής των Λυκειακών Τάξεων κ. Σάββας Ι.
• και το σύνολο των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Φυτειών.

Σ’ αυτή τη μαζική συγκέντρωση όλοι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την προτεινόμενη κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων και ζητούν την άρση της άδικης αυτής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας.

Τονίστηκε από όλους ότι δε συντρέχουν οι λόγοι που έθεσε το Υπουργείο για την κατάργηση των σχολείων- αντιθέτως πληροί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του και την αναβάθμισή του στο μέλλον σε Λύκειο γιατί:

1) Διαθέτει άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις, που σπάνια συναντά κανείς σε δημόσιο σχολείο.

2) Έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή με εργαστήρια Φυσικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, σύγχρονη βιβλιοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις.

3) Οι επιτυχίες των μαθητών σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων αγγίζουν το απόλυτο.

4) Το υπάρχον μαθητικό δυναμικό(45 μαθητές), η προοπτική ενίσχυσης με 60 περίπου μαθητές γειτονικών χωριών που υπάγονται στο νέο καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου (έχει αποφασιστεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο) και η επανεγκατάσταση νέων οικογενειών στις Φυτείες, δημιουργούν έναν ικανό αριθμό μαθητών για την πλήρη λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων.

5) Η ύπαρξη του Σχολείου στον ορεινό όγκο του Ξηρομέρου με επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα πλησιέστερα Λύκεια κρίνεται απολύτως αναγκαία και η οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά του κρύβει κινδύνους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αδιανόητο για μας οποιαδήποτε περαιτέρω επιμονή για το κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων και δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε κόστος για το αυτονόητο δικαίωμά μας: να φοιτούν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λ.Τ Γυμν.Φυτειών

πηγή: http://axeloostv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο