Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Έλαμψε» η Άννα Φόνσου στην εκδήλωση που οργάνωσε για την ημέρα της γυναίκας, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης στο Αγρίνιο

«Έλαμψε» η Άννα Φόνσου στην εκδήλωση που οργάνωσε για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8.3.2011 βράδυ στο Αγρίνιο, ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αιτωλ/νίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. Με σημαντικές παρουσίες αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο βουλευτής Αιτωλ/νίας..
 της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη γυναίκα, οργανώνοντας χθες το απόγευμα σχετική εκδήλωση, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ.

Ο νεαρός βουλευτής, βράβευσε τρείς ξεχωριστές γυναίκες και παράλληλα, μέσα από τις ομιλίες που έγιναν, υπήρξε ο προβληματισμός για την θέση της γυναίκας του σήμερα, ευρύτερα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Ο βουλευτής, με τον αρχικό του χαιρετισμό ξεκίνησε την εκδήλωση, η οποία συντονίστηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου, ενώ «έλαμψε» με την παρουσία της η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου.

«Είναι μια μέρα μνήμης η σημερινή αλλά και μια αφετηρία νέων στόχων. Η γυναίκα κατέκτησε πολλά, η Ελληνίδα κατάφερε να σπάσει τα δεσμά της. Να μην ξεχνάμε ότι και η Ελλάδα είναι μια γυναίκα, γενναία, δυνατή, που αναδύεται δυνατότερη μετά από κάθε δυσκολία» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής.

Ακολούθησαν ομιλίες της ιατρού κ. Μπακαλιάνου, που προανήγγειλε μάλιστα και μια πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με την υπεράσπιση των σεξουαλικών και παραγωγικών δικαιωμάτων των νέων, για να συνεχίσει η Άννα Φόνσου με την απαγγελία ενός ποιήματος και να μιλήσει η ορθοπεδικός και Δημοτική σύμβουλός της Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα με θέμα «τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας σε μια περιφερειακή πόλη».

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε και χαιρέτισε η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων της Ναυπάκτου κ. Κοτρώνη, για να ακολουθήσουν η βράβευση και ο χαιρετισμός της Αννας Φόνσου, που αναφέρθηκε στην δημιουργία του «Σπιτιού του ηθοποιού». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που δημιουργήθηκε με προσωπικό κόπο εδώ και δυο δεκαετίες από την Αννα Φόνσου και άλλους ηθοποιούς, με πολλαπλούς στόχους, τόσο για την στήριξη των άπορων ηθοποιών, όσο και για την προαγωγή πολιτιστικών ενεργειών. Στο ίδρυμα, ισόβια πρόεδρος είναι η Άννα Φόνσου που άλλωστε, έχει δώσει και την ψυχή της εκεί, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια, ως την «δική της Επίδαυρο».

Η γνωστή ηθοποιός, έχει στενούς δεσμούς με το Αγρίνιο εδώ και χρόνια αφού πρωταγωνίστησε σε παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στους δημότες της πόλης που στήριξαν το «Σπίτι του ηθοποιού»

Πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκε ένα ακόμη βραβείο, σε μια 60χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, με μεγάλη εθελοντική προσφορά, που η ίδια δεν θέλησε να το παραλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο