Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το Rock συναντα την Jazz στην ARTηρια Λευκάδας

Το Rock συναντα την Jazz, παρουσιάζει η ARTηρία Λευκάδας, το Σάββατο 12 Φεβρουαριου 2011, ώρα 21:30, με αφετηρία ένα προγραμμα από κομματιa των Led Zeppelin του Jimi Hendrix του Neil Young, του Bob Dylan, του Tom Waits και αλλων.. The Rock Standards: Marc Abrams (ακουστικο μπασο), Κωστας Μαγγινας (κιθαρα) και Μιχαλης Καπηλιδης (τυμπανα)…

Υλικο παιγμενο με ενταση και ευαισθησια με ένα τροπο εμπευσμενο και πρωτοτυπο απαλλαγμενο από τις στυλιστικες συμβασεις του κάθε ειδους.
Ο κοντραμπασιστας Marc Abrams ενας από τους σημαντικοτερους Αμερικανους μουσικους που ζουν σημερα στην Ευρωπη συναντιεται με τον Κωστα Μαγγινα στην κιθαρα και τον Μιχαλη Καπηλιδη στα τυμπανα όχι για να διασκευασουν αυτά τα κομματια, απλα για να τα πλησιασουν μεσα από τα μουσικα βιωματα και τις εμπειριες τους…
αλλωστε τα περισσοτερα από αυτά ρυθμικα και αρμονικα ανοιγουν νεους δρομους να εξερευνησει κανεις αυτοσχεδιαστικα…

MARC ABRAMS (ακουστικο μπασο)
Ενας από τους σημαντικοτερους Αμερικανους μουσικους που ζουν σημερα στην Ευρωπη, ο Mark Abrams γεννηθηκε στην Νεα Υορκη το 1958 και σπουδασε στο Πανεπιστημιο της Μασαχουσετης και στο Hartt Conservatory of Music.
Εχει συνεργαστει και ηχογραφησει με σπουδαιους μουσικους όπως οι:
Chet Baker (Timeless Records), Gil Evans, Steve Lacy, Lee Konitz, Joe Lovano, Kenny Clarke, Al Foster (Jazzline Records), Benny Golson, Slide Hampton, Eddie Henderson, Karl Berger (Douglas Music), Tony Lakatos, Kirk Lightsey, Sal Nistico (Enja Records), Mike Nock, Dennis Charles, Herman Breuer (Enja Records), Johannes Enders (Enja Records), Joe Nay (PTA Music), Munich Contemporary Chamber Music (MCCM Records), Keptorchestra, Paolo Birro, Robert Bonisolo και Pietro Tonolo.
Εχει περιοδευσει και εμφανιστει σε χωρες όπως η Αυστρια, Βουλγαρια, Γαλλια, Γερμανια, Ελλαδα, Ολλανδια, Ισραηλ, Ιταλια, Πολωνια, Ρωσσια, Ελβετια, Τυνησια, Τουρκια, ΗΠΑ, Σλοβενια, Κροατια, Σερβια και η Ισπανια.
Παραλληλα εχει να επιδειξει μια μεγαλη εκπαιδευτικη δραστηριοτητα με διδασκαλια στα Theory and Jazz Improvisation for the Association of Recreation and Culture (A.R.C.I.) (Παντοβα, Ιταλια), Τhe Thelonious Monk School και Suono Improvviso (Βενετια, Ιταλια), Giuseppe Tartini conservatory of music (Τριεστη, Ιταλια) αλλα και συμετοχες σε διαλεξεις στο Duke University στο Durham και στο North Carolina.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ (κιθαρα)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.
Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.
Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.
Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto,Nicolas Simion κ.α.
Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικα CD:
“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).
“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)
“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ (τυμπανα)
Γεννημενος το 1973 στην Δραμα. Μεγαλωσε μεσα στην μουσικη αφου,παππους,πατερας και οι δυο θειοι του είναι ολοι μουσικοι.
Σπουδασε τυμπανα στο συγχρονο ωδειο θες/νικης με καθηγητη τον Κωστα Παγωνιδη και στο Agostini School Of Drums με τον Τακη Μπαρμπα.
Σε 22 χρονια δραστηριοτητας εχει παιξει ζωντανα κι εχει ηχογραφησει με πολλα από τα μεγαλυτερα ονοματα της συγχρονης δημιουργικης αλλα και εντεχνης/ποπ σκηνης,όπως Αλκινοος Ιωαννιδης, Ελευθερια Αρβανιτακη, Σωκρατης Μαλαμας, Κωστας Τουρνας, Κωστας Μαγγινας, Νικος Ντουνουσης, Σταυρος Λαντσιας, Γιωτης Κιουρτσογλου, David Lynch, Τακης Μπαρμπερης, Γιωργος Κοντραφουρης και πολλοι αλλοι.
Ωρα: 21.30
www.artiria.gr τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο