Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Έκοψαν την πίτα οι Αιτωλοακαρνάνες Πάτρας παρουσία του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην φετινή λαμπρή εκδήλωση του Συλλόγου των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», μια και η παρουσία του καταγράφηκε σαν καθρέπτης των προθέσεων του για ουσιαστική υπερπροσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης της Περιφέρειάς μας...
 Άλλωστε ο μεστός ενωτικός αγωνιστικός καθαρός λόγος του και το κάλεσμά του για συστράτευση όλων των δυνάμεων, αυτό έδειξε...

Η κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαϊας, το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου, χάρηκε μια εκδήλωση και λιτή μέσα στο πνεύμα της απαιτούμενης λιτότητας, μια και αποφεύχθηκαν οι πολυτέλειες και τα περιττά έξοδα. Σημειωτέον ότι η εκδήλωση ήταν και εντελώς παραδοσιακή και εντελώς οικογενειακή και πραγματικά συλλογική.

Οι κυρίες του Συλλόγου με σπιτικά υλικά παρασκεύασαν τις δώδεκα νοστιμότατες βασιλόπιττες, οι ίδιες τις μοίρασαν, το φλουρί, ένα ρολόϊ χειρός αξίας 370 ΕΥΡΩ το κέρασε ο οικοδεσπότης πρόεδρος κ. Γιάννης Πορφύρης, τα όμορφα κορίτσια του χορευτικού χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδι, βραβεύτηκαν άτομα του λαού και της καθημερινότητα με ουσιαστικό έργο και δόθηκε η ευκαιρία όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς και εκπρόσωποι και να κόψουν βασιλόπιττα και να στείλουν τις ευχές τους.

Βραβεύτηκαν, ο ομογενής Αιτωλοακαρνάνας Ιωάννης Θ. Μονός, γιατί έλαβε παγκόσμια διάκριση, το βραβείο ΟΣΚΑΡ [SCIENTIFIC AND ENGINEERING AWARD - ACADEMY OF MOTION PICTURE], ο δημοσιογράφος ραδιοτηλεπαρουσιαστής κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου και ο Τ/Σ ΑΧΕΛΩΟΣ για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τους Αιτωλ/νες της Πάτρας, ο παλαίμαχος πρώην πρόεδρος του Ναυπακτιακού Συνδέσμου κ. Κώστας Κονίδας, για την προσφορά του και το μακροχρόνιο τρέξιμό του στα κοινά ο πολύ δραστήριος Φιλοδασικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος των εν Πάτραις Απηλιωτών [Αιτωλικού] και ο πρόεδρος του καθηγητής κ. Ηλίας Θεοχάρης και τρείς διαπρέψαντες στις επιστήμες και την τέχνη νεολαίοι του συλλόγου, η νέα απόφοιτος ΑΤΕΙ Πάτρας, λογίστρια πλέον, Πηνελόπη Καλούδη, χρόνια στέλεχος και τώρα υπεύθυνη του χορευτικού του Συλλόγου, ο νέος Αιτωλοακαρνάνας επιστήμονας Μηχανικός Η/Υ κ. Σωτήρης Βασ. Τσώτας και ο μαθητής Β! Λυκείου Γιώργος Ιωάν. Χαριτάτος που είναι και καλός ηθοποιός και άριστος μαθητής.

Η εκδήλωση έκλεισε με το νεανικό γυναικείο χορευτικό του Συλλόγου [Αγγελική Ανδρικοπούλου, Νικολίτσα Καραμπούλη, Πόπη Καλούδη, Αννα Πραπίγκα, Νίκη Μητροπούλου, Νάνσυ Αλμπάνη και Κατερίνα Μυλωνά] που καταχειροκροτήθηκε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας (είναι και ένα θεσμικό και ουσιαστικό σύμβολο ενότητας Αιτ/νίας και Αχαίας μια και ο ίδιος Αχαιός και η σύζυγος από Φαμήλα Αιτ/νίας), οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. κ. Σακελλαρόπουλος και Γωγώ Ντάτσικα, ο βουλευτής Αχαϊας φίλος και υποστηρικτής του Συλλόγου κ. Νίκος Τσούκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας και εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουλέ και μέλος του Δ.Σ. καθηγητής κ. Νίκος Χαλαζιάς, οι πολιτευτές Αχαίας κ.κ. Αγγ. Τσιγκρής και Δημ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δενδροχωρίου και Ειδ. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος Κ. Τσώτας, ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Αχαϊας κ. Μιχ. Σαμμούτης, με την πρόεδρο κα Μαρία Χατζηιωάννου το μέλος του Δ.Σ. των Δωριέων της Πάτρας και μέλος της Ενωσης Γυναικών Πάτρας κα Λάγιου, ο Γραμματέας του Ναυπακτιακού Συνδέσμου Λυκειάρχης κ. Ευάγ. Τηλιγάδης, ο ιδρυτής και Γεν. Γραμματέας του Φιλοδασικού Συλλόγου Φολόης και Κάπελλης Δασάρχης κ. Παν. Αλμπάνης, οι επίτιμοι πρόεδροι του Ναυπακτιακού Συνδέσμου κ.κ. Φίλιππος και Κώστας Κονίδας, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας από το συμβούλιο του Φιλοδ. κ Περ. Συλλόγου Αηλιωτών ΙΘΩΡΙΑ, εκπρόσωπος από τα Δ.Σ. των Ιθακησίων Πάτρας, Λευκαδίων Πάτρας, Συνδέσμου Αχαίας Κύπρου Αχαιών Ακτή, Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Αχαίας, Εκπολιτιστικών Συλλόγων ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ Δενδροχωρίου, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Κάτω Πλατάνου, Ζαβλανίου, Περιβόλας, Κάπελλης, Δαφνούλας Αχαϊας, Μουσικοχορευτικού Ομίλου ΜΟΣΧΟΣ, Μουσικοχορευτικού Ομίλου ΛΑ.ΧΟ.ΠΑ, Ενωσης Καλαβρυτινών Αχαίας, Μεσσηνίων Αχαίας, Συλ. Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, Συλ. Πολιτικών ΣυνταξιούχωνΑχαϊας, και πολλοί άλλοι. Χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτές κ.κ. Γιαννακά Σοφία, Μακρυπίδης Ανδρέας, Νίκος Νικολόπουλος, Μιχάλης Μπεκίρης, Κώστας Καραγκούνης, ο υφυπουργός κ. Θάνος Μωραϊτης και οι πολιτευτές κ.κ. Ασημ. Φωτόπουλος Λευτ. Σταυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θέρμου κ. Λάμπρος Μπαλαμάτσης κ.α.

Την πίττα ευλόγησε ο καλικέλλαδος Αιτωλοακαρνάνας και μέλος του Συλλόγου π. Απόστολος Ζαφείρης. Την εκδήλωση κάλυψαν ο Τ/Σ. Αχελώος, το Τ/Σ ΤΕΛΕΑΣΤΥ και το LEPANTO TV.

Το φλουρί βρήκε η κυρία Παύλου από την παρέα του ένθερμου υποστηρικτή και μέλους του συλλόγου κ. Χρήστου Λιούμη ενός των ιδρυτών του Ι. Ναού ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑΣ ΜΙΧΑ].

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από το φωτογραφείο κ. Παν. Ανθόπουλου, Κορίνθου κ Κολοκοτρώνη].

Στιγμιότυπα και βιντεάκια μπορούν οι φίλοι που απουσίαζαν να δούν από το διαδίκτυο και τις δυο ιστοσελίδες του κοινονικού διαδικτύου facebook, Sylogos Etol Patras και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο