Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτικά δρώμενα στο Δήμο Ξηρομέρου

 Γράφει ο: Δημήτρης Αρβανίτης*

Έχουν συμπληρωθεί σαράντα ημέρες από την ημέρα που εγκαταστάθηκε η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Ξηρομέρου, δημοτικός σύμβουλος του οποίου είμαι και εγώ...
 Το χρονικό αυτό διάστημα είχα σχεδόν συνεχή παρουσία στο δημοτικό κατάστημα στον Αστακό, παρακολουθώντας από κοντά τη καθημερινή δραστηριότητα του Δήμου και βοηθώντας κατά περίπτωση σε θέματα που έρχονταν για επίλυση.

Διαπίστωσα ότι εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις στέλνονταν «κατά ριπάς» από τα Υπουργεία, προθεσμίες για εκτέλεση εργασιών προσαρμογής στον νέο νόμο ορίζονταν, πλήθος υποχρεώσεων για συμμόρφωση, συγχώνευση νομικών προσώπων, απογραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας, αποκομιδή απορριμμάτων με ευθύνη του Δήμου, χωρίς οργάνωση, ακόμα, δημοτικής υπηρεσίας αποκομιδής, παράνομες χωματερές, κακή οικονομική κατάσταση με αρκετά χρέη, έλλειψη μελετών, διακοπή εργασιών αθλητικού κέντρου, αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου των σφαγείων, λόγω μη πρόβλεψης χρηματοδότησης του βιολογικού καθαρισμού αυτών, μη ολοκλήρωση του έργου του αποχετευτικού δικτύου του Αστακού, καθυστερήσεις στο έργο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αστακού, ακάθαρτη πόλη, αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα σταματημένο από το συμβούλιο επικρατείας, σήριαλ μαρίνας και της μελέτης για τον Αστακό.... και πλείστα όσα θα μπορούσα να συμπληρώσω.

Μέσα σε αυτή τη κατάσταση η πρόκληση του Καλλικράτη κινδυνεύει να γίνει βρόγχος και να πνίξει το σοβαρό αυτό εγχείρημα στη τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά στο Δήμο Ξηρομέρου.

Τα προβλήματα του νέου Δήμου τεράστια και επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης τους. Θα αναφέρω κάποια χωρίς να ιεραρχώ τη σημασία τους:

* Σχέδιο Πόλης
* Μαρίνα
* Μόλυνση θάλασσας και οργάνωση ιχθυολογικού πάρκου
* Ολοκλήρωση και λειτουργία σφαγείων
* Ολοκλήρωση και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού
* Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων
* Αλλαγή αισθητικής παραλιακών χώρων
* Κακή κατάσταση σχολείων
* Αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα
* Βιολογικός καθαρισμός Μύτικα
* Ανάπτυξη του λιμανιού στο Πλατυγιάλι

και άλλα πολλά ακόμα ιδιαίτερα στα Δημοτικά διαμερίσματα Αλυζίας και Φυτειών, για τα οποία δεν έχω ακόμα πλήρη ενημέρωση.

Είχα γράψει προ μηνός περίπου ότι αρνήθηκα τη πρόταση του Δημάρχου κ. Σαμαρά να παραιτηθώ από Δημοτικός σύμβουλος και να αναλάβω ειδικός σύμβουλος του Δήμου για την οργάνωση και διοίκηση του νέου Δήμου, εξηγώντας τους λόγους της άρνησης.

Βιώνοντας τη πραγματικότητα που προσπάθησα να περιγράψω πιο πάνω και τις αληθινά, τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, αποφάσισα, ως πράξη συν-ευθύνης για τη πορεία του νέου Δήμου, να ενώσω τις δυνάμεις μου και να συμβάλλω με την οργανωτική και διοικητική μου εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, αφού πρώτα συζήτησα και πήρα την έγκριση των συγχωριανών μου αλλά και φίλων από τα άλλα χωριά που στήριξαν την υποψηφιότητα μου στο Δήμο.

Έτσι ξεκινώ με δύναμη και διάθεση προσφοράς τη νέα προσπάθεια. Θα είμαι σε κατάσταση εγρήγορσης είτε φυσικά στο Δήμο, είτε διαδικτυακά στο blog αλλά και στο προσωπικό μου e-mail ''arvanitisdimi@yahoo.com''.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβω θα γνωστοποιηθούν. Μη διστάσετε να με βρείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα, θέμα, ιδέα που έχει σχέση με το Δήμο μας.
Είμαι στο πλευρό σας...

(* Δημήτρης Αρβανίτης: Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ξηρομέρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο